Nieuwe website van Omroep ZOUT

Nieuwe website van Omroep ZOUT

Website Omroep ZOUT – dat is de werktitel waarmee de drie lokale omroepen van De Bilt/Bilthoven, Zeist, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede hun gezamenlijke website lanceren. Met www.omroepzout.nl start de samenwerking van RegioTV De Bilt/Roulette FM, Slotstad RTV en Regio90. 

De drie omroepen zullen op 1 januari 2026 formeel zijn omgevormd tot de nieuwe streekomroep ZOUT, de streekomroep voor Zuidoost Utrecht. De website is de eerste gezamenlijke activiteit. De samenwerking is het resultaat van de nieuwe Mediawet die in het najaar van 2023 is aangenomen in de Tweede Kamer. Die wet bepaalt dat de ongeveer 300 lokale omroepen opgaan in 80 streekomroepen, die gesubsidieerd worden vanuit het Rijk.

De drie lokale omroepen worden nu nog gesubsidieerd vanuit hun gemeenten De Bilt, Zeist en Utrechtse Heuvelrug. Om de onafhankelijkheid, financiële armslag en kwaliteit te vergroten gaat dit veranderen. Het is de bedoeling dat minder omroepen een hoger bedrag gezamenlijk krijgen. Er wordt daarmee gestuurd op één centrale redactie die de hele streek bedient, met behoud van het eigen karakter en de specifieke invulling van de drie omroepen.

Op de nieuwe website is nieuws uit de streek te vinden en specifiek nieuws per gemeente. Tot 1 januari 2026 blijven de eigen kanalen van de drie lokale omroepen nog in de lucht. De samenwerking wordt de komende periode nader vormgegeven. Vooralsnog kent de nieuw te vormen streekomroep nog geen eigen bestuur en organisatie en bestaat de samenwerking uit vertegenwoordigers van de drie omroepbesturen en redacties.

 

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven