Sport

Defensie heeft in Doorn het team van 32 Nederlanders die bij defensie werken of hebben gewerkt gepresenteerd dat meedoet aan de Invictus Games. Dit internationale sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen, wordt van 9 tot en met 16 mei in Den Haag gehouden.

Het thema bij het sportevenement is Friends & Family. Aan de Invictus Games doen ongeveer 500 sporters mee. Het gaat onder meer om atleten, handboogschutters, rolstoelbasketballers, wielrenners, kogelstoters en zwemmers.

De Invictus Games, genoemd naar de onoverwinnelijke zonnegod, bestaan sinds 2014 en vanwege 75 jaar bevrijding is het toernooi volgend jaar in ons land. De Invictus Games vinden plaats van 9 tot en met 16 mei.…

CDW dingt mee naar de prijs voor sportkantine van het jaar bij de Nederlandse Horeca Prijzen. Er kan gestemd worden op CDW op deze link: https://www.horecaprijzen.nl/cdw
Tijdens het Award Festival op 20 januari worden de winnaars door de vakjury bekendgemaakt.…

De KNVB startte vanaf het seizoen 2018/’19 met de KNVB Jeugdraad. De KNVB Jeugdraad, bestaat uit elf jongeren tussen de 13 en 18 jaar.

De jongeren denken sinds dat seizoen mee met de KNVB en brengen zo waardevolle input voor de KNVB om erachter te komen wat deze doelgroep precies drijft en om bestuurders van de toekomst op te leiden.

Eén van hen is Daniël Biessels. Daniël speelt bij VV HDS Leersum in de JO17-1.…

Vlak voor de start van het zaalseizoen mag korfbalclub Dalto/Klaverblad Verzekeringen uit Driebergen nog een laatste versterking verwelkomen. Robin van der Vliet verruilt per direct Korfbal Leaguevereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn voor Dalto.
De uit Vinkeveen afkomstige van der Vliet (23) sluit per direct aan bij de selectie van hoofdtrainer Barry Schep.
Van der Vliet verruilde eerder dit seizoen SDO uit Kamerik voor Tempo uit Alphen aan den Rijn om daar in de Korfbal League te kunnen spelen. Naar eigen zeggen is dit avontuur niet geworden wat ze ervan had verwacht.
Voordat Van der Vliet zich aansloot bij respectievelijk SDO en Tempo is ze als speelster actief geweest bij Blauw Wit (Amsterdam), KZ (Koog Zaandijk) en de Vinken (Vinkeveen).…

Voetbalclubs SVF Cothen en DEV Doorn hebben het afgelopen weekend niet tegen elkaar gespeeld.
Zaterdag stond de streekderby op het programma. Het veld werd afgekeurd en daarom is de wedstrijd niet doorgaan.…

Voetbalclub DEV Doorn meldt dat ze flink groeien en daarom steeds meer vrijwilligers nodig hebben.
Momenteel is de club op zoek naar:

Clubhuis medewerkers op de zaterdagen
Clubhuismedewerker op de donderdagavond
Een 5e lid binnen het bestuur
Medewerkers voor de onderhoudsploeg
Redacteur/trice (website en social media kanalen)
Schoonmaakhulpen clubhuis
Secretaris bestuur
Verenigings-scheidrechters…

Het Wijks Sportakkoord is in de maak. In september kozen zo’n 35 sportaanbieders, zorginstellingen, scholen, inwoners, buurtsportcoaches en nog vele anderen 3 ambities voor het Wijkse Sportakkoord. Tijdens deze avond ontstonden ook al de eerste ideeën. Om deze (en eventuele andere) ideeën verder uit te werken nodigen de huidige meedenkers andere inwoners en partijen uit om ook mee te denken en vooral te DOEN! Met name ambitie 3 Inclusief Sporten & Bewegen (voor mensen met een beperking) is nog op zoek naar sportaanbieders.

“Het Wijkse sportaanbod is groot. Er is altijd iets te vinden dat bij je past. Als gemeente stimuleren we dat iedereen die wil, kan sporten. Het sportakkoord hoort daarbij. Het Wijkse enthousiasme waarmee het door al die clubs en bedrijven wordt opgepakt is geweldig!”, geeft wethouder Willem Joustra aan.…

Tot en met vrijdag 11 oktober konden leden van Rabobank Rijn en Heuvelrug stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Rabobank-leden hebben een e-mail gehad met daarop een code. Ieder Rabo-lid kon in totaal 5 stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 stemmen op dezelfde club. De waarde van een stem is bepaald door het totaal beschikbare bedrag van € 150.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen.
DEV Doorn werd verrast met een cheque t.w.v. 656,69 euro en SVF Cothen ontving 1608,90 euro.…

Voetbalvereniging SV Odijk heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 25.000 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging. Na een spannende strijd wist de voetbalvereniging die is aangesloten bij de VriendenLoterij, de helft van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor de verduurzaming van haar sportpark.

Kees Vermeulen, penningmeester van SV Odijk: “Dit bedrag willen we graag gebruiken voor de verduurzaming van ons terrein. Onlangs is KNVB De Groene Club langs geweest, een initiatief van de voetbalbond om sportaccommodaties te verduurzamen. Zij hebben ons energieverbruik in kaart gebracht. Afhankelijk van wat er uit dit rapport komt, gaan we het gewonnen bedrag gebruiken voor LED-verlichting langs de velden, duurzamere koelkasten of zonnepanelen.”…

Het is Sidane Pontjodikromo niet gelukt het hoofdtoernooi van het ITF-tennistoernooi in het Zweedse Falun te bereiken. De Leersumse tennisser verloor in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi van Arvid Nordquist.
De Zweedse tennisser won de 1e set na een tiebreak, de 2e set eindigde in 6-4.…


Current track

Title

Artist

Background