Debuut Partij voor de Dieren gemeenteraadsverkiezingen Utrechtse Heuvelrug 2022

Debuut Partij voor de Dieren gemeenteraadsverkiezingen Utrechtse Heuvelrug 2022

Utrechtse Heuvelrug heeft er de aankomende gemeenteraadsverkiezingen een partij bij. De Partij voor de Dieren doet, na drie jaar lang voorbereiden, officieel mee aan de verkiezingen. Ze gaan zich inzetten om de Utrechtse Heuvelrug natuur-, dier-, en milieuvriendelijker te maken.

Lijsttrekker Jolande Baudet kwam een tijd geleden in de gemeente wonen en miste de Partij voor de Dieren op het stembiljet. “Ik verbaasde me erover dat ik in zo’n groene gemeente niet kon stemmen op de PvdD. Echt een gemis voor deze gemeente. Als ik het ergens niet mee eens ben, vind ik dat ik ook zelf moet meehelpen om het te verbeteren en veranderen. Vandaar dat ik me hard ben gaan maken voor deze partij.”

De partij vindt dat de groene gemeente weer in ere moet worden hersteld. “Dat heeft enerzijds te maken met de massale bomenkap die hier heeft plaatsgevonden en anderzijds de klimaatcrisis. De heuvelrug wordt bovenin steeds droger en onderin steeds natter, daarin moeten we snel actie ondernemen. Het klimaat moet centraal staan in alle plannen, de biodiversiteit moeten we op orde krijgen en we moeten de bomen behouden”, zegt Baudet.

“We horen van andere partijen dat ze ons als concurrentie zien”

Baudet kijkt positief naar de gemeenteraadsverkiezingen. “We horen van andere partijen dat ze ons als concurrentie zien. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen. Als we kijken naar het stemgedrag van deze gemeente tijdens de landelijke verkiezingen denken we dat we wel twee of drie zetels moeten kunnen behalen.”

Daarnaast verwachten ze ook wat stemmen, door de verhalen van inwoners. “Bewoners maken zich zorgen om de groene gemeente. Veel groene oases in dorpen verdwijnen en er zijn steeds minder bomen. We merken dat veel bewoners het graag anders willen zien en hopen dat straks terug te zien tijdens de verkiezingen.”

“Het is een enorme mijlpaal voor ons. Heel fijn dat het nu echt gaat beginnen, maar de zenuwen nemen ook meteen toe”

Met gezonde spanning kijkt de partij uit naar de verkiezingen. “Het is een enorme mijlpaal voor ons. Heel fijn dat het nu echt gaat beginnen, maar de zenuwen nemen ook meteen toe. Nu moeten we het echt gaan laten zien. Maar dat is alleen maar leuk, we zijn allemaal in een jubelstemming.”

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven