Doornse bakker aangeslagen na grote brand

Doornse bakker aangeslagen na grote brand

De brand bij de bakker in het centrum van Doorn maakt diepe indruk op omwonenden en collega-ondernemers. Vanochtend vroeg stond de winkel aan de Kampweg in lichterlaaie. Bakker Kees van der Woerd is dan net aan het werk en weet het pand op tijd te verlaten. Hij ziet wel zijn winkel, die hij al 26 jaar heeft, in vlammen opgaan.

Om half vier in de ochtend gaat Kees van der Woerd naar zijn werk. Hij is druk bezig als plotseling een rookmelder begint te piepen en dan valt ook de elektriciteit uit. “Ik ging kijken en toen kwam er een hele dikke rookwolk naar beneden vanaf de trap. Toen ben ik naar buiten gelopen en heb ik 112 gebeld. De brandweer was er snel bij, al binnen 20 minuten.”

Lastige brand om te blussen

Het is een lastige brand voor de brandweer om snel te blussen. Volgens bakker Van der Woerd zat de brand tussen het plafond. Burgemeester Naafs van Utrechtse Heuvelrug woont vlakbij en is al vroeg op de Kampweg. “Mevrouw Van der Woerd zei tegen mij, ik sta nu na te denken wie ik moet afbellen voor de bestellingen. Natuurlijk denken ze aan de brand, maar dus ook aan de klanten. Dat typeert dit ondernemersgezin.”
De Kampweg in het centrum van Doorn is de hele ochtend afgesloten geweest. De brand was net voor 10.00 uur onder controle, maar het nablussen heeft nog even geduurd. Ook de winkel naast de bakker heeft schade. Burgemeester Naafs: “Ik heb van de brandweer begrepen dat ze daar gaten in de muur hebben gemaakt, zodat ze daar doorheen de brand konden bestrijden in de bakkerij.”

Bewoners leven mee

Halverwege de ochtend komen steeds meer omwonenden kijken. “Dit is heftig”, zegt een bewoner. “Vannacht hoorden we de sirenes. We hebben de ramen snel dicht gedaan, want er was enorm veel rook.” De bewoner leeft erg mee met de bakker, en ook de ondernemers in de straat leven mee. “Dit wens je gewoon niemand toe en zeker zo’n jonge ondernemer niet die er echt voor gaat en een prachtige winkel heeft. Dit is dikke ellende.”
De winkel van de bakker ziet er gehavend uit. De ruiten zijn gesprongen en het interieur is zwart geblakerd. Bakker Van der Woerd is zichtbaar aangeslagen. “Ik weet zelf niet wat er allemaal gebeuren moet nu. Of de bakkerij überhaupt nog open kan. Het is één groot vraagteken.”
Bron: RTV Utrecht / Iris Tasseron

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven