Verkeer

Minder reizen en meer thuiswerken. Meer dan de helft van de werknemers heeft positieve ervaringen hiermee.

Ruim 500 werknemers uit onze provincie deden mee aan het onderzoek. De werknemers beoordeelden het vanuit eigen huis werken met een ruime 7. Werkgevers zijn aarzelender. Zij zien zeker toekomst, maar ook uitdagingen. Succesfactoren zijn volgens werkgevers: vertrouwen in de werknemers, heldere communicatie en techniek en digitale middelen.

In Goedopweg werken de provincie, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen aan een goede bereikbaarheid en een gezonde leef- en werkomgeving in onze regio.

 …

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht hebben het plan de spoorwegonderdoorgang bij Maarsbergen vastgesteld en ter inzage vrijgegeven. De stukken zijn tot en met 30 juli te bekijken.

Tijdens deze periode kan iedereen schriftelijk reageren op het plan. De gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug zal zich ook buigen over het ontwerpplan, inclusief de eventuele gevolgen voor geluidshinder.

Op 1 juli is er een hoorzitting voor omwonenden. Hier kunnen ook de ingediende reacties (zienswijzen) toegelicht worden. Vanwege corona betreft het een digitale bijeenkomst.…

Rijkswaterstaat vervangt een deel van de asfaltdeklaag van de verbindingswegen van de A27 en A28 bij Utrecht. Het werk vindt plaats van vrijdagavond tot maandag 22 juni omstreeks 5 uur.

Gedurende de werkzaamheden is de verbindingsweg van de A28 vanuit Amersfoort naar de A27 richting Hilversum afgesloten. Ook op andere wegen in de directe omgeving kan het verkeer hinder ondervinden van de onderhoudswerkzaamheden.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om rekening te houden met omleidingen en mogelijke vertraging. De extra reistijd kan oplopen tot wel 20 minuten. Raadpleeg voor vertrek de verkeersinformatie.…

De weg van Driebergen langs Austerlitz heeft tegenwoordig een prachtig fietspad. Alleen de doorgang onder de A12 is voor fietsers en voetgangers een ramp.

Omdat de Vuelta deze route zou nemen, kon de tunnel niet versmald worden. Nu de Vuelta in elk geval dit jaar niet doorgaat, kan de tunnel in het verlengde van de Traaij worden aangepakt. Er komt een versmalde hoofdrijstrook met verkeerslichten, het voet- en fietspad krijgen een normale breedte.

Het wachten is op de verkeerslichten, deze zijn in bestelling meldde verantwoordelijk wethouder Gerrit Boonzaaijer van Utrechtse Heuvelrug.…

Bij een brand in een vrijstaande woning aan de Hoogstraat in Leersum raakte zaterdagochtend een persoon gewond, weet De Kaap. De bewoner was op het moment van de brand alleen in de woning. De man werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

*

Het gaat erg goed bij FC Utrecht met de verkoop van seizoenskaarten. Op dag 13 van de voorverkoop passeerde de club de grens van 4.000 kaarten. Vorig jaar deed de club er 35 dagen om dit aantal te realiseren, meldt RTV Utrecht.

*

De Havenweg in Wijk bij Duurstede is op 15, 16 en 17 juni afgesloten in verband met de  aanleg van een verkeersdrempel met voetgangersoversteekplaats. De afsluiting geldt voor alle verkeer.

Bronnen: De Kaap; RTV Utrecht…

De afgelopen weken was het vaak raak, te hoge voertuigen liepen vast in de tunnel bij Maarn. De gemeente komt nu in actie.

‘Het is eigenlijk niet onze verantwoordelijkheid’, zegt wethouder Gerrit Boonzaaijer. Omdat de opdrachtgever en de uitvoerende aannemer elke verantwoordelijkheid afwijzen, rest de gemeente niets anders dan zelf in actie te komen.

Er zal waarschijnlijk een hoogteplank dwars over de weg komen, waardoor bestuurders van vooraf merken dat ze te hoog zijn. Of wellicht iets van kettingen. Boonzaaijer probeert nog geld bij de gezamenlijke verzekeraars te halen, want zij zijn ook de dupe van de kosten van de aanrijdingen. Hoe het ook zij, de gemeente laat de automobilisten niet in de kou staan.…


Current track

Title

Artist

Background