Wijk helpt inwoners met beginnende financiële problemen

Wijk helpt inwoners met beginnende financiële problemen

Op het hoog kleine en beginnende problemen op financieel gebied groeien vaak uit tot problematische schulden. De gemeente Wijk bij Duurstede wil inwoners in dit stadium met raad en daad terzijde staan.

Onder de naam ‘Vroeg in actie’ start de gemeente met het actief benaderen van inwoners met schulden. Dit gebeurt als er van woningcorporaties, energie- en drinkwaterbedrijven of zorgverzekeraars signalen komen dat mensen een betalingsachterstand hebben.

Wethouder Balemans: ‘Hierdoor krijgen we mensen met schulden tijdig in beeld en kunnen wij schuldhulpverlening en andere ondersteuning aanbieden. De ervaring leert dat het vaak begint met een kleine betalingsachterstand, maar deze al snel kan oplopen tot een hoge schuld.’

De actie is mogelijk door een recente wijziging van de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening. Gemeenten kregen daardoor de mogelijkheid om betalingsachterstanden van de inwoners in een vroeg stadium van woningcorporaties, energie- en drinkwaterbedrijven en zorgverzekeraars te ontvangen.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar top