Zakelijk

De ondernemers van centrum Driebergen en Leersum willen de bestaande bedrijveninvesteringszones voor een periode van vijf jaar verlengen. Onlangs werd een intentieovereenkomst daartoe getekend.

In een bedrijveninvesteringszone (BIZ) werken ondernemers in een bepaald gebied nauw samen en investeren gezamenlijk in de omgeving. Denk aan activiteiten in de openbare ruimte, maar ook online. Activiteiten die de leefbaarheid, veiligheid, ruimtelijke kwaliteit of de economische ontwikkeling in het betreffende gebied bevorderen.

Binnenkort spreekt de gemeenteraad over de BIZ-samenwerking. Vervolgens komt er ook nog een draagvlakmeting onder de ondernemers.…

Van donderdag 20 tot en met dinsdag 25 augustus is er op landgoed Zonheuvel de Zomeracademie ‘Blend your future’. Een krachtig en prachtig programma, voor een brede doelgroep. Van managers tot OR-leden, voor iedereen die betekenisvol wil zijn in de eigen organisatie en omgeving. De academie is een initiatief van de partners van de campus Zonheuvel in Doorn.…

Woensdag 22 juli is door ongeruste boeren uitgeroepen tot actiedag. De exacte plannen zijn niet bekend, maar overlast is zeker niet uitgesloten.

Eerder werd bekend dat onder andere het RIVM in Bilthoven doel is van de trekkers, later werd duidelijk dat dit niet wordt geduld. Daarom zullen de actievoerders uitwijken naar een andere locatie in De Bilt. De boze agrariërs verdenken het RIVM ervan geen eerlijke cijfers naar buiten te brengen, de informatie zou ingegeven zijn door politieke motieven.

Ook elders in het land zullen trekkers de weg op gaan. Dat zorgt ongetwijfeld voor overlast. De boeren zijn onder meer boos over de door minister Schouten voorgestelde veevoerregels. Schouten wil het eiwitgehalte in het voer omlaag brengen.…

Veel mensen brengen de zomervakantie in eigen land door. Daarom komt Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei met de online campagne #opdeheuvelrug. Deze laat mooie en bijzondere plekken zien op de Heuvelrug en in de Gelderse Vallei.

Het bureau is vanwege corona terughoudend in de promotie naar buiten toe, daarom is de campagne gericht op inwoners, bezoekers die verblijven in de regio en daggasten uit de provincie Utrecht en omstreken. De veiligheid is bij de campagne een belangrijk item. Toeristen kunnen online volgen waar het druk is en waar je veilig naar toe kunt gaan.

De campagne #opdeheuvelrug startte afgelopen zaterdag, tegelijk met het begin van de zomervakantie in de regio midden.…

Wethouder Rob Jorg zal met een bespreekvoorstel komen over de mogelijke verplaatsing van de Aldi-vestiging naar de Appelgaard in Driebergen. Dit komt na de zomer aan de orde in de raad van Utrechtse Heuvelrug.

De verhuiswensen van de grootgrutter spelen al langer, omwonenden en andere betrokkenen zien het voornemen totaal niet zitten. Een verhuizing naar Nijendal lijkt inmiddels definitief van de baan.…

Het CBS onderzocht hoe het staat met de reserves van zelfstandigen. Landelijk gezien komt zo’n 35 procent in de problemen als hun inkomen drie of meer maanden zou wegvallen.

In Utrechtse Heuvelrug is dat 26 procent, in Wijk bij Duurstede zou het inkomen van 29 procent van de zelfstandigen na een kwartaal zonder omzet onder het minimumloon komen.…

La Place gaat een kwart van de vestigingen sluiten, zo werd vandaag bekend. In de loop van de middag werd duidelijk welke vestigingen het betreft.

De locatie bij Maarsbergen blijft open, zo melden bronnen. Daarentegen gaan de locaties bij Veenendaal en Nieuwegein wel dicht. Een woordvoerder van moederbedrijf Jumbo verklaarde dat in de loop van maandagmiddag.…

Er komt een plan om de door de corona getroffen toerisme- en recreatiesector te helpen. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei wil snel starten.

De sector kreeg klappen als gevolg van de Covid19-pandemie. Een deel van de bedrijven zit als gevolg daarvan in zwaar weer. Het plan wil er voor zorgen dat de bedrijven weer op adem kunnen komen en bestaat uit negen deelprojecten. De verwachting is dat veel meer Nederlanders dit jaar in eigen land blijven. Het RBT trekt samen op met ruim honderd ondernemers en overheden op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei.

De sector is in de regio goed voor 700 miljoen euro aan jaarlijkse inkomsten en werkgelegenheid voor 10.000 mensen.…

Veel plaatselijke bankkantoren in onze regio zijn al langere tijd gesloten als gevolg van de coronasituatie. De sluiting lijkt een permanent karakter te krijgen.

Rabobank maakte al bekend dat het de vestigingen in Wijk bij Duurstede en Driebergen definitief sluit. ING kondigde aan een kwart van de kantoren waar consumenten terecht kunnen op slot te doen. De banken geven aan dat het bezoek aan de lokale kantoren de afgelopen jaren aanmerkelijk is afgenomen. Klanten ‘bankieren’ steeds meer digitaal en online. Rabo en ING willen waar nodig extra servicepunten inrichten.

De banken geven aan er voor te zorgen dat inwoners ook in de nieuwe situatie op redelijke reisafstand bij een kantoor of servicepunt terecht kunnen.

 …

Donderdag werden de cijfers over de huizenverkoop in de afgelopen maand bekend. De landelijke trend is opwaarts, ook in onze regio is de woningmarkt gespannen.

In Utrechtse Heuvelrug zijn bestaande woningen beneden de vier ton zeer schaars. Vooral in  Driebergen is het voor kopers lastig. De prijs per vierkante meter woonoppervlakte begint bij 3.500 euro. Wijk bij Duurstede is gemiddeld wat goedkoper, maar ook daar zijn bestaande gezinswoningen beneden de 400.000 euro nauwelijks te vinden.

In onze regio zijn minder dan tien woningen te vinden met een vraagprijs beneden de drie ton. Meer dan de helft van de woningen wordt boven de vraagprijs verkocht. Het aantal verkochte huizen nam iets af.…


Current track

Title

Artist

Background