Ondergrondse containers in De Bilt

Geschreven door op 17 augustus 2018

Tot en met begin augustus heeft de gemeente De Bilt op ruim 50 locaties ongeveer 90 ondergrondse containers voor restafval en PMD geplaatst. Deze vervangen met name de bovengrondse containers bij flats en appartementengebouwen.

Op een paar plekken gaat de gemeente samen met omwonenden op zoek naar een nieuwe locatie vlakbij, omdat er toch kabels en leidingen in de grond blijken te liggen. Rond die locaties blijven de omwonenden nog even gebruikmaken van de oude, bovengrondse afvalcontainers. Zij worden hierover per brief geïnformeerd. Na de zomer worden deze inwoners uitgenodigd voor een inloopavond waar we de mogelijke nieuwe locaties met elkaar kunnen bespreken.

De uitbreiding van het aantal ondergrondse verzamelcontainers is het sluitstuk van de invoering van de nieuwe afvalinzameling in 2018. Een belangrijk doel hiervan is om in het jaar 2020 de hoeveelheid restafval per persoon per jaar terug te brengen van 200 naar 100 kilo. De gemeente stimuleert dit verder met voorlichting over het thuis scheiden van afval.


Current track

Title

Artist

Background