Onderwijs

Een groep leerlingen van basisschool De Horn fietste de afgelopen week van Amsterdam naar Tiel. Langs het Amsterdam Rijnkanaal, de waterweg die dit najaar centraal stond in het lesprogramma.

‘Leren in de praktijk werkt het beste’, weet directeur Jan Heijman. Wist u waarom het kanaal gegraven werd? En wat is het doel van de Plofsluis in Nieuwegein in het kader van de Hollandse Waterlinie? De leerlingen van groep 7 en 8 die de fietsuitdaging aangingen weten er inmiddels alles van. Ook dat het tracé ooit werd gekozen door Anton Mussert, bekend als de voorman van de NSB.

Donderdag 18 juni fietsten de leerlingen van Amsterdam naar Wijk. Een tocht van 75 kilometer, met een lunchstop bij de Utrechtse kunstenaar Ruud Kuijer.…

De VVD Wijk bij Duurstede is bezorgd over de mogelijke achterstand van leerlingen in het basisonderwijs. De fractie stelt vragen aan het college.

De VVD vindt dat alle jongeren een goed startbewijsnodig hebben om prettig te kunnen leven en zelfstandig veel van hun dromen te kunnen waarmaken. Als leerlingen met name na de huidige crisis al beginnen met een (taal)achterstand op school, dan moeten gemeente en onderwijs hun uiterste best doen om hen te steunen.

In de coronatijd blijkt een aantal leerlingen niet op school te verschijnen. Andere scholieren hebben niet de mogelijkheid om de lessen thuis goed te volgen. Daardoor ontstaan achterstanden.…

Maandagmorgen startten de basisscholen weer. Dat klinkt eenvoudiger dan het is, er was vanwege de richtlijnen een hele logistieke operatie voor nodig.

Het kabinet besloot tot deze versoepeling, vanwege de daling van het aantal besmettingen.  De meeste basisscholen kiezen voor halve groepen, die de hele dag naar school gaan. Ouders zijn niet welkom in de klas, soms is zelfs het schoolplein voor hen verboden terrein.

Ook diverse contactberoepen mogen weer starten. Zoals kappers, pedicures, paramedici maar ook rijscholen.…


Current track

Title

Artist

Background