Ook groen wordt prioriteit bij economische ontwikkeling

Written by on 30 december 2019

Een motie van BVHlokaal is unaniem aangenomen in de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug om bij de economische groei in de provincie Utrecht extra aandacht te besteden aan Groen&Landschap.
De verantwoordelijk wethouder Rob Jorg (VVD) was tijdens de behandeling blij met de ingediende motie van BVHlokaal. Hiermee had hij een duidelijke boodschap voor de Provincie: de regio moet in haar economische ontwikkeling rekening houden met groen en landschap.

De provincie Utrecht had vier speerpunten geformuleerd voor de 16 gemeenten die binnen de provincie vallen, een totaalbeeld onder de noemer Ruimtelijk Economisch Programma (REP). BVHlokaal heeft in de gemeenteraad een betoog gehouden dat de economie weliswaar belangrijk is, maar juist daarom de aandacht voor onze bossen, ons landschap en de natuur als geheel niet in zo’n belangrijk document mag ontbreken. Met een motie van Anouk Haaxma, raadslid van BVHlokaal, heeft de Utrechtse Heuvelrug de Provincie gedwongen een 5de pijler op te nemen: Groen&Landschap.


Current track

Title

Artist

Background