OV weer genormaliseerd: de richtlijnen

Geschreven door op 28 mei 2020

Vanaf volgende week hervat het openbaar vervoer de normale dienstregeling. Tegelijkertijd geldt een aantal strikte richtlijnen, waaraan reizigers zich dienen te houden.

Mondkapjes zijn vanaf 1 juni verplicht als u met het OV reist. Dat geldt voor bus, trein en tram, maar ook bijvoorbeeld voor veerponten. Als u geen mondkapje draagt, kan een boete van 95 euro volgen. Op stations en perrons is het mondkapje niet verplicht. Reizigers van 12 jaar en zijn vrijgesteld.

Reis alleen als het echt noodzakelijk is. Ga zoveel mogelijk uit elkaar zitten, de vervoerder geeft dit ook op de zitplaatsen aan.

Regionaal busvervoerder Syntus zegt dat elke bus groene en oranje stickers krijgt, om reizigers zo goed mogelijk te verspreiden. De stoelen bij het raam, met groene sticker, zijn vrij om te gebruiken. Zijn alle groene zitplaatsen bezet? Neem dan een staanplaats. Huisgenoten (bijvoorbeeld je partner of kind) mogen ook naast je plaatsnemen op de stoelen met een oranje sticker.

Als gevolg van hervatten van de dienstregeling is het gratis stallen van fietsen bij station Driebergen-Zeist verleden tijd. De eerste 24 uur is het natuurlijk nog wel gratis. De komende tijd is er regelmatig controle op verkeerd gestalde fietsen. Deze worden direct weggehaald.


Current track

Title

Artist

Background