Parazwemmer Thijs van Hofweegen zwemt en organiseert Swim Challenge

Geschreven door op 17 december 2019

Parazwemmer Thijs van Hofweegen, in 2018 sportman van het jaar van de Utrechtse Heuvelrug, maakt zich hard voor andere sporters met een handicap. Op vrijdag 27 december a.s. organiseert de inwoner van Maarn in de Amersfoortse Amerena een Swim Challenge. Daarover vertelde de sportman afgelopen maandag in het programma 90 in de Regio.

In Nederland zijn er voor sporters met een handicap volop mogelijkheden, maar dat geldt niet voor het Caraïbische gebied. Met de Swim Challenge ondersteunt Van Hofweegen het ImPARAbles project van de Agitos Foundation. ImPARAbles ontwikkelt para-atletiek, parawielrennen en parazwemmen in Aruba, Paraguay, Ecuador, Puerto Rico en Suriname.

Zwemmen omzetten in geld

”Mijn bijdrage wil ik tastbaar maken op mijn manier: zwemmen omzetten in geld”, laat Thijs weten op de site van de KNZB. “Op 27 december gaan André Cats, technisch directeur van de KNZB, en ik, om 13.00 uur in de Amerena in Amersfoort samen het water in en zwemmen we een variant op 400m vrije slag, omdat dat mijn favoriete afstand is. Maar dat willen wij niet alleen doen! We willen dat graag samen met jou doen. Zoals gezegd is er veel geld nodig, heel veel geld. En natuurlijk gaan we naast het inzamelen van geld ook een feest maken van de Challenge zelf.”

Deelnemers kunnen kiezen voor diverse afstanden, van 20 keer 50 meter tot 20 keer 400 meter. Je kunt zelf meezwemmen, maar ook deelnemers sponsoren. Zoals Thijs, maar ook technisch directeur van de zwembond André Cats zwemt mee.

Het interview met Thijs is terug te luisteren bij Uitzending Gemist. Hij was in het laatste kwartier van het tweede uur te gast in het programma.


Current track

Title

Artist

Background