PlasticVrij Challenge van start in gemeente Utrechtse Heuvelrug

Written by on 10 juni 2019

De PlasticVrij Challenge, onder aanvoering van negen vooraanstaande organisaties en bedrijven op de Utrechtse Heuvelrug, daagt uit om te stoppen met het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik. Het project is een initiatief van Stichting GoedVolk. De aftrap van de PlasticVrij Challenge vindt donderdagochtend 13 juni om 9:00 uur plaats in Parkhuys Rosarium in Doorn.

Onder de koplopers die de uitdaging zijn aangegaan behoren de Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Tenniscenter Heuvelrug, Revius Lyceum, Eetwinkel Wat De Pot Schaft , Restaurant Het Wapen van Rijsenburg, Landgoed Zonheuvel, Tennisvereniging Ludenti, Onderwijsinstelling Maupertuus en Parkhuys Rosarium. De koplopers gaan collega-ondernemers en organisaties uitdagen om zich aan te sluiten bij het initiatief.

GoedVolk

Stichting GoedVolk onderneemt verschillende initiatieven om het zwerfafval in de gemeente Utrechtse Heuvelrug terug te dringen. Veel activiteiten zijn gericht op wat men noemt: “de  staart van de keten”. Zo ruimt het Prikkersgilde langs straten en wegen en werken vrijwilligers aan de ontwikkeling van meer bewustzijn in de dorpen.

Met de PlasticVrij Challenge wil de organisatie GoedVolk de blik verleggen naar een eerder stadium van de keten. “Afval dat in de eerste plaats niet in handen van de consument komt, zal sowieso niet in de natuur eindigen”, zo is de gedachte.

In het 2e uur van het actualiteitenprogramma 90 in de Regio schuiven Jeroen Beumer en Gerard van Wijk van Stichting GoedVolk aan om te vertellen over het project. Meer informatie op de website van GoedVolk.

90 in de Regio
Maandag 10 juni: 18:00 – 20:00
90FM / ether: 91.7 / online: 
regio90.nl

 


Current track

Title

Artist

Background