Politie zoekt getuigen van poging beroving in Maarn

Geschreven door op 18 november 2019

Op donderdag 31 oktober omstreeks 21.30 uur vond er een poging tot beroving plaats op de Stationsweg in Maarn. Het 16-jarige slachtoffer werd hierbij hard geslagen op zijn arm door de dader. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer was die avond rond 21.30 met de trein op station Maarn aangekomen en probeerde zijn reis naar huis met de fiets te vervolgen. Hij liep de trap af in de richting van de fietsenstalling. Onderaan de trap zag hij een meisje staan maar dit had verder niet zijn aandacht.
Toen hij weg wilde fietsen, kwam er een jongen op hem afgelopen en ging voor hem staan. Deze jongen viel op door zijn afrokapsel en fel oranje fiets. Hij zei op dwingende toon tegen het slachtoffer dat hij zijn draadloze oordopjes moest afgeven. Het slachtoffer weigerde dit, waarna de dader hem in zijn gezicht probeerde te slaan. Het slachtoffer zag dit aankomen en dook weg. Hierdoor belandde de vuist van de dader op de schouder van het slachtoffer.
Vervolgens rende het slachtoffer samen met zijn fiets weg. De dader rende echter met hem mee en trapte meerdere malen tegen de fiets. Toen er een auto aan kwam rijden, staakte de dader zijn achtervolging en rende hij weer terug naar het station. Hij vertrok op een oranje fiets samen met het meisje dat het slachtoffer onderaan de trap had gezien.

Van de dader en het meisje zijn het volgende signalement bekend.

Dader:

Ongeveer 17 jaar oud
Getinte huidskleur
Rond de 1.80 meter lang
Normaal postuur
Afrokapsel
Sprak met buitenlands accent
Volledig in het zwart gekleed
Reed op een fel oranje fiets

Meisje:

Blanke huidskleur
Bruin haar
Droeg donkere spijkerbroek met gaten erin
Droeg donkere jas met bontkraag

Heeft u dit incident zien gebeuren of herkent u het signalement van de dader op de oranje fiets of het meisje? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Current track

Title

Artist

Background