Raadslid De Boer ‘bijna profetisch’

Geschreven door op 21 mei 2020

Vorige week sprak de raad van Utrechtse Heuvelrug over het tunneltje bij Maarn. VVD-raadslid Evert de Boer voorspelde toen dat een nieuwe ‘vastloper’ aanstaande zou zijn. Een dag later raakte een te hoge bestelbus knel in de lage tunnel.

Profetisch? De Boer: ‘De vraag over de tunnel had ik al rond maart gesteld. Ik gaf vorige week aan dat statisch gezien het volgende incident voor de kon zou staan. Dat het vervolgens de volgende dag raak was, dat is stom toeval. En nog toevalliger: ik was de volgende dag de eerste getuige van het vastrijden, wij stonden er met onze auto achter’.

De Boer: ‘De tunnel is maar 2,5 meter hoog, dat staat goed aangeven. Maar omdat je bij het aanrijden gefocust bent op het verkeer, mis je dat gemakkelijk. Een hoogteketting een meter of twintig vóór de tunnel zou helpen. Het punt is dat ProRail verantwoordelijk is voor de tunnel, omdat het openbare ruimte moet de gemeente het zelf maar oplossen. En aannemer BAM zegt dat alles in orde is, dus gaat er ook niets aan doen. En de gemeente voelt er niet voor om er geld aan te besteden.’

Omdat de kosten voor bijvoorbeeld twee hoogtekettingen niet zo hoog zijn, hoopt het raadslid toch dat er wat gaat gebeuren. De Boer zit binnenkort aan tafel met de wethouder, zo vertelde hij deze week in gesprek met 90 In de Regio.


Meer om te lezen

Current track

Title

Artist

Background