Reactie buurtapp Nextdoor

Geschreven door op 9 augustus 2019

De gemeente Utrechtse Heuvelrug waarschuwde voor ongevraagde (reclame)post van Nextdoor.
Nextdoor is een buurtapp die qua doelstelling en functie vergelijkbaar is met de WhatsApp-buurtpreventiegroepen die actief zijn binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Gebruikers van Nextdoor worden op basis van locatiegegevens ingedeeld in buurtgroepen. Wie de app gebruikt, geeft Nextdoor toestemming om zijn of haar persoonlijke informatie te gebruiken voor promotionele doeleinden.

“De uitnodigingen van Nextdoor zijn een belangrijk hulpmiddel voor het opbouwen van een sterke en gezellige buurt”, aldus het bedrijf in een reactie aan Regio 90. “De brieven die de buren ontvangen zijn uitnodigingen namens geverifieerde Nextdoor leden, met toestemming van deze leden. Deze brieven zijn geen nepbrieven of fraude”.

Omdat Nextdoor een Amerikaans bedrijf is, hoeft niet voldaan te worden aan de Europese privacywetgeving, aldus de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Nextdoor laat weten dat dit onjuist is: “Tevens klopt het niet dat wij ons niet aan de Europese privacy wetgeving hoeven te houden, Nextdoor werkt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)”.


Current track

Title

Artist

Background