Recreatie in de regio: Kasteel Amerongen

Written by on 3 augustus 2020

Door corona blijven de meeste Nederlanders dit jaar in eigen land. In onze omgeving valt genoeg te beleven. Regio90 geeft tips voor uitjes in de eigen regio. Dit keer bezoeken we Kasteel Amerongen.

Kasteel Amerongen is een prachtig ‘Huys’ uit de zeventiende eeuw. Het Huys, tuin en inventaris vormen een eenheid die in Nederland niet veel voorkomt. Het complex heeft een rijke familiegeschiedenis van meer dan 700 jaar. De bewoners speelden in al die jaren een belangrijke rol in de nationale en Europese geschiedenis. Onder meer de Duitse keizer Wilhelm II woonde hier. Het kasteel ligt in een prachtige omgeving en bruist van de activiteiten.

Op dit moment is er een unieke Indiase beddensprei te zien. Deze gekleurde sprei heeft Europese motieven gemixt met Oosterse invloeden. Het doek was al onderdeel van de collectie, maar vanwege de enorme afmetingen lastig te tonen. Het bijzondere werk werd omstreeks 1770 in India gemaakt. Centraal staat een bloeiende boom met bloemen en bladeren, omringd door fluitende vogels en zoemende insecten.

Het kasteel aan de Drostestraat 20 in Amerongen is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Op donderdag is alleen de tuin geopend. Vanwege corona is het noodzakelijk om vooraf te reserveren. Toegang is alleen mogelijk met een geldig entreebewijs en op een gereserveerd tijdslot.


Current track

Title

Artist

Background