Recreatie in de regio: Museum Militaire Traditie

Geschreven door op 31 juli 2020

Door corona blijven de meeste Nederlanders dit jaar in eigen land. In onze omgeving valt genoeg te beleven. Regio90 geeft tips voor uitjes in de eigen regio.

Zelfs voor inwoners van Driebergen is het museum Militaire Traditie niet zo bekend. Ten onrechte, want een bezoek is de moeite meer dan waard.

Museum Militaire Traditie exposeert over de geschiedenis en tradities van onze strijdkrachten. U krijgt een beeld van de ontwikkeling van de militaire kleding en toebehoren. Er zijn veel originele uniformen, gedragen te velde en op parade door soldaat en generaal. Van de slag bij Waterloo tot en met de vredesmissies in Irak en Afghanistan.

Het museum beschikt over een vaste collectie. Dit materiaal wordt regelmatig gewisseld met het in het depot opgeslagen materiaal. Daarnaast richt het museum driemaal per jaar een zogenaamde wisseltentoonstelling in.

Museum Militaire Traditie ontvangt geen subsidie van het rijk of de lokale overheid. Het kan blijven bestaan dankzij giften van sponsoren en donateurs. En niet te vergeten: de inzet van de trouwe vrijwilligers.

Meer info over de openingstijden, bezoekmogelijkheden en hoe u kunt bijdragen vindt u op de site https://museummilitairetraditie.nl/


Current track

Title

Artist

Background