Recreatie in de regio: wandelen in Wijk

Geschreven door op 28 juli 2020

Door corona blijven de meeste Nederlanders dit jaar in eigen land. In onze omgeving valt genoeg te beleven. Regio90 geeft tips.

Wijk bij Duurstede is een parel, u bent er ongetwijfeld al eens geweest. Maar kent u de de historie van de stad, panden en monumenten? Aanstaande zondag 2 augustus starten de stadswandelingen weer.

De wandeltocht voert u onder meer langs het kasteel. Kasteel Duurstede is een van de oudste middeleeuwse kasteelruïnes van Nederland. Het is een sprookjesachtige locatie omringd door een prachtig park met slotgracht inclusief ophaalbrug.

U bezoekt ook de molen Rijn en Lek. Deze unieke op een stadspoort (Leuterpoort) gebouwde molen wordt ten onrechte ook wel ‘De molen van Ruysdael’ genoemd. De molen op het schilderij van Ruysdael is echter een torenmolen. Dit bouwwerk lag iets westelijker tegen de stadswal te Wijk bij Duurstede. Alleen de fundamenten zijn bewaard gebleven.

Andere punten op de route zijn onder meer het kaaspakhuis, de twee monumentale kerken, de Walmuur en de Mazijk. De wandelingen zijn vanaf dit weekend elke zondag en donderdag tot en met 13 september. Start bij de VVV, kosten 5 euro.


Meer om te lezen

Current track

Title

Artist

Background