Recreatie in de regio: Waterpret bij De Gravenbol

Written by on 6 augustus 2020

Door corona blijven de meeste Nederlanders dit jaar in eigen land. In onze omgeving valt genoeg te beleven. Regio90 geeft tips voor uitjes in de eigen regio. Tropische temperaturen, daarom zoeken we het koele water op.

Vlakbij Wijk bij Duurstede vinden we natuur- en dagrecreatiegebied De Gravenbol. Het terrein ligt aan de Nederrijn, aan het einde van de Dode Arm van de Lek tussen Wijk en Amerongen. Heerlijk zonnen, sportief bezig zijn of even uitwaaien: het kan allemaal bij De Gravenbol. Er is ook een trailerhelling en een apart gedeelte met een zwemvijver voor honden. De zwemplas heeft een afgezet gedeelte waar je veilig kunt zwemmen.

In deze warmteperiode kun je hier heerlijk pootje baden of gewoon even uitwaaien. Kinderen kunnen met zand spelen en er zijn ligweiden waar je kunt genieten van de zon. En omdat het water een open verbinding heeft, is de kwaliteit over het algemeen prima. Niet onbelangrijk: er is ook een toiletgebouw. Denk er wel om dat er betaald parkeren is.

Dagrecreatieterrein De Gravenbol is het hele jaar aantrekkelijk. In het najaar of in de winter kun je even een frisse neus halen en genieten van het uiterwaardenlandschap met uitzicht op het sluizencomplex. Maar vooral nu het kwik tropische waarden bereikt en het ook nog even zo blijft, is De Gravenbol een ‘koele’ aanrader.


Current track

Title

Artist

Background