Recreatie

Door corona blijven de meeste Nederlanders dit jaar in eigen land. In onze omgeving valt genoeg te beleven. Regio90 geeft tips voor uitjes in de eigen regio.

Zelfs voor inwoners van Driebergen is het museum Militaire Traditie niet zo bekend. Ten onrechte, want een bezoek is de moeite meer dan waard.

Museum Militaire Traditie exposeert over de geschiedenis en tradities van onze strijdkrachten. U krijgt een beeld van de ontwikkeling van de militaire kleding en toebehoren. Er zijn veel originele uniformen, gedragen te velde en op parade door soldaat en generaal. Van de slag bij Waterloo tot en met de vredesmissies in Irak en Afghanistan.

Het museum beschikt over een vaste collectie. Dit materiaal wordt regelmatig gewisseld met het in het depot opgeslagen materiaal.…

Door corona blijven de meeste Nederlanders dit jaar in eigen land. In onze omgeving valt genoeg te beleven. Regio90 geeft tips.

Wijk bij Duurstede is een parel, u bent er ongetwijfeld al eens geweest. Maar kent u de de historie van de stad, panden en monumenten? Aanstaande zondag 2 augustus starten de stadswandelingen weer.

De wandeltocht voert u onder meer langs het kasteel. Kasteel Duurstede is een van de oudste middeleeuwse kasteelruïnes van Nederland. Het is een sprookjesachtige locatie omringd door een prachtig park met slotgracht inclusief ophaalbrug.

U bezoekt ook de molen Rijn en Lek. Deze unieke op een stadspoort (Leuterpoort) gebouwde molen wordt ten onrechte ook wel ‘De molen van Ruysdael’ genoemd. De molen op het schilderij van Ruysdael is echter een torenmolen.…


Current track

Title

Artist

Background