Reedijk: ‘Wachttijd woningen extreem’

Written by on 9 augustus 2020

In 2019 opperde CDA-er Teunis Reedijk het stationsgebied als woningbouwlocatie. Onlangs kwam zijn idee weer in het nieuws.

Het raadslid van Utrechtse Heuvelrug vertelde in het radioprogramma 90 in de Regio dat het na zijn voorstel aanvankelijk stil bleef. ‘Ik heb het een paar keer laten vallen links en rechts, maar er werd niet zo heel hard op gereageerd. Ik heb gezegd dat het een onderzoek waard zou zijn.’ Reedijk onderstreept de noodzaak voor meer woningbouw. ‘De wachttijd voor sociale woningen loopt op tot tien jaar, dat is extreem. Ik ga op mijn kousenvoeten weg als ik daar een vraag over krijg’.

Vooralsnog mikt de gemeente op inbreiding, maar het is gezien de bovenmatige krapte de vraag hoe lang dit beleid stand kan houden.


Current track

Title

Artist

Background