Regio90

Misschien heb jij interesse in de leukste vrijwilligerstaak en de mooiste hobby. Wil je meer weten over onze omroep en het mooie team van vrijwilligers. Ja, maar … wat zijn de eisen? Waaraan moet ik voldoen?

Ervaring is niet nodig, je krijgt een passende opleiding. Leeftijd? We hebben collega’s van 15 tot ruim 60 jaar. We vragen wel inzet, betrokkenheid en (vooral!) enthousiasme. En je moet natuurlijk een paar uur per week beschikbaar zijn.

We zijn ook op zoek naar logistieke kanjers, social media-freaks, columnisten, collega’s die de sportwereld in onze regio volgen, fotografen, muzieksamenstellers en vul zelf maar aan. Gewoon bellen of appen naar 06-37250872.…

Regio90 is de streekomroep voor de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede. Onze radiozender is via de ether te ontvangen in een groot gebied rondom Leersum én natuurlijk via internet. En we hebben een TV-kanaal via Ziggo, KPN en Caiway.

Na een paar moeilijke jaren zitten we in de lift. Dankzij de inzet van enkele tientallen vrijwilligers. Deels mensen voor wie het radio- en TV-werk totaal nieuw is, maar we hebben ook collega’s met ervaring op landelijk of provinciaal niveau.

Wil jij ons team versterken? Als presentator, redacteur of verslaggever? Of misschien vind je camera- of regiewerk wel tof. Zou je het leuk vinden om de politiek in onze gemeenten voor ons te volgen? Stuur snel een mail naar vrijwilligers@regio90.nl

Het college van Utrechtse Heuvelrug adviseert positief over de verlenging van de zendmachtiging voor Regio90. Burgemeester Frits Naafs gaf een toelichting op zender.

‘We zien duidelijk verbeteringen. Het is belangrijk dat het regionale nieuws aandacht krijgt. Een ander belangrijk punt is samenwerking met partners in de regio’. De burgemeester refereert daarmee aan het landelijke beleid, waarin wordt gepleit voor clustering. Regio90 startte een samenwerking met RTV De Bilt en Slotstad (Zeist).

Naafs sprak deze week met het actualiteitenprogramma 90 in de Regio. De raad neemt in september een besluit. In diezelfde periode moet de gemeenteraad van Wijk bij Duurstede zich uitspreken over de verlenging.…

Het college van Utrechtse Heuvelrug heeft besloten de gemeenteraad positief te adviseren over de aanvraag van Regio90 voor een nieuwe uitzendperiode.

Het Commissariaat van de Media heeft de raad om een advies gevraagd. Regio90 vroeg verlenging van de huidige zendmachtiging aan, voor de periode 2021 tot en met 2026. Burgemeester Naafs zegt goede stappen te zien bij de omroep. Zo wordt er gestreefd naar verdergaande samenwerking met Slotstad (Zeist) en De Bilt. Ook ziet het college verbetering in de nieuwsvoorziening en andere inhoudelijke zaken.

Het onderwerp zal ook in Wijk bij Duurstede aan de orde komen, volgens de burgemeester is er recent overleg geweest tussen de beide gemeenten.…


Current track

Title

Artist

Background