Ridouan T. gearresteerd: in onze regio beschuldigd van betrokkenheid bij beschieting pand Doorn

Geschreven door op 17 december 2019

De in Dubai gearresteerde Ridouan T. wordt in onze regio onder andere beschuldigd van betrokkenheid bij de beschieting van een pand in Doorn, eind juni 2017.

Daarbij werd een woning aan de Gezichtslaan beschoten met een automatisch wapen. Er waren al eerder incidenten rond deze bewuste woning. Waarschijnlijk hebben de bedreigingen te maken met een conflict in een zeer zwaar crimineel milieu. Er raakte niemand gewond. Wel schampte een kogel de stoel van een buurvrouw, waarin zij vaak zit te lezen.

De politie kreeg informatie dat de man bijna de verkeerde woning onder vuur had genomen. Op de hoek van de Gezichtslaan staat namelijk een huis met hetzelfde huisnummer. Het wapen weigerde echter. De woning die op 29 juni 2017 werd beschoten, is kort daarna afgesloten op last van de burgemeester. Besloten werd dat niemand het huis meer in mocht, wat de directe dreiging in de wijk wegnam.

Volgens de politie is er met de arrestatie van Ridouan Taghi een „gevoelige klap” uitgedeeld aan diens criminele organisatie.


Current track

Title

Artist

Background