Speciaal coördinatiepunt ouderenzorg

Geschreven door op 3 oktober 2018

Er komt een speciaal coördinatiepunt om de ouderenzorg in de regio Zuidoost-Utrecht beter te stroomlijnen. Dat zijn 18 organisaties en gemeenten overeengekomen.

De organisaties en gemeenten vonden elkaar tijdens de griepgolf vorig jaar, toen pijnlijk duidelijk werd hoe kwetsbaar de zorg voor ouderen eigenlijk is. Zo bleek de toewijzing van bedden en het organiseren van thuiszorg of respijtzorg moeilijk en tijdrovend.

De 18 partijen beginnen concreet met het instellen van een coördinatiepunt. Dit integraal zorg- en ondersteuningsnetwerk verbindt verschillende domeinen (welzijn, maatschappelijke ondersteuning, eerstelijnszorg, medisch-specialistische zorg en langdurende zorg) met elkaar. Er wordt ingezet op het verminderen van de regeldruk en voor elke patiënt, één plan en arrangeur die over de domeinen heen kan indiceren. Vanuit de gemeenten komt er ook speciale aandacht voor de mantelzorg. De komende maanden wordt verder gewerkt aan het concretiseren van de plannen.

De partijen zijn: Accolade Zorg, ISZ de Brug, Stichting de Bilthuysen, Santé Partners, Stichting Warande, Stichting QuaRijn, Zorggroep Charim, UNICUM Huisartsenzorg Zuidoost-Utrecht, Allerzorg, Stichting Buurtzorg Nederland, het Diakonessenhuis, Gemeente Zeist, Gemeente Wijk bij Duurstede, Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Gemeente de Bilt, Gemeente Bunnik en Zorgverzekeraar Zilveren Kruis.


Current track

Title

Artist

Background