“Staatsbosbeheer offert natuurwaarde op aan geldgedreven houtoogst”

Geschreven door op 31 januari 2019

De manier waarop Staatsbosbeheer de Nederlandse bossen beheert is niet juist. Dat zegt voormalig directeur Frits van Beusekom van de natuurorganisatie, zo valt op te maken uit een uitgebreid artikel van Edith Hazelzet, deze week te lezen in Nieuwsblad De Kaap. Van Beusekom stelt dat Staatsbosbeheer, sinds het geld moet verdienen, roofbouw pleegt.

Van Beusekom verwijst in het artikel naar de werkzaamheden in Boswachterij de Amerongse Berg, die hij de afgelopen jaren nauwlettend volgde. Hij concludeerde dat deze meestal strijdig waren met het eigen beleid en de geldende normen voor duurzaam bosbeheer. Nu er in februari in deze bossen weer houtkap zal plaatsvinden, vindt hij het tijd om publiekelijk aan de bel te trekken.

In de volgende editie van Nieuwsblad De Kaap, zal Staatsbosbeheer inhoudelijk reageren op het verhaal van Frits van Beusekom.

Achter de Kaap

Op vrijdagochtend 1 februari is Frits van Beusekom aanwezig bij het wekelijkse dorpsgesprek Achter De Kaap, vanaf 10:30 uur in Cultuurcentrum De Binder in Leersum. Wie na aanleiding van dit verhaal vragen heeft, is van harte welkom. Koffie en thee zijn gratis, aanmelden is niet nodig.


Current track

Title

Artist

Background