Studenten krijgen Paviljoen Museum Huis Doorn als enorm canvas

Geschreven door op 15 juni 2018

Als onderdeel van de tentoonstelling Monumentale Verhalen hebben 3 studenten van de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost (AKV/St.Joost) een enorm kunstwerk gemaakt op de glazen gevel van het Paviljoen van Museum Huis Doorn. In hun ontwerp hebben zij de dodendraad verwerkt als symbool voor de Eerste Wereldoorlog in Nederland.

Dit kunstwerk maakt onderdeel uit van de tentoonstelling Monumentale Verhalen. Voor deze tentoonstelling hebben studenten van de opleiding ‘Illustratie & Animatie’ zich de afgelopen maanden verdiept in één van de zeventig Eerste Wereldoorlog monumenten die Nederland rijk is. Dat onderzoek hebben zij verwerkt in korte animatiefilmpjes. De filmpjes – maar ook de infographics en storyboards die ter voorbereiding zijn gemaakt – laten zien hoe de studenten de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog op een creatieve maar vooral verrassende manier hebben verwerkt.

Met deze tentoonstelling brengt Museum Huis Doorn in samenwerking met AKV/St.Joost de oorlog van 100 jaar geleden op een artistieke wijze naar het heden. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 12 augustus 2018.


Current track

Title

Artist

Background