Swim Challenge op 27 december

Geschreven door op 25 december 2019

Sportman van het jaar 2018 van de Utrechtse Heuvelrug, parazwemmer Thijs van Hofweegen, maakt zich sterk voor andere sporters met een handicap. Op 27 december organiseert de inwoner van Maarn een Swim Challenge in de Amersfoortse Amerena.

In Nederland zijn er voor sporters met een handicap volop mogelijkheden, maar dat geldt niet voor het Caraïbische gebied. Met de Swim Challenge ondersteunt Van Hofweegen het ImPARAbles project van de Agitos Foundation. ImPARAbles ontwikkelt para-atletiek, parawielrennen en parazwemmen in Aruba, Paraguay, Ecuador, Puerto Rico en Suriname.

“Mijn bijdrage wil ik tastbaar maken op mijn manier: zwemmen omzetten in geld”, aldus Thijs op de site van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB). “Op 27 december gaan André Cats, technisch directeur van de KNZB, en ik, om 13:00 uur in de Amerena in Amersfoort samen het water in en zwemmen we een variant op 400m vrije slag, omdat dat mijn favoriete afstand is. Maar dat willen wij niet alleen doen! We willen dat graag samen met jou doen. Zoals gezegd is er veel geld nodig, heel veel geld. En natuurlijk gaan we naast het inzamelen van geld ook een feest maken van de Challenge zelf”.

Deelnemers kunnen kiezen voor verschillende afstanden, van 20x 50 meter tot 20x 400 meter. Men kan zelf meezwemmen, maar ook deelnemers sponsoren.


Current track

Title

Artist

Background