Uitstel opening recreatieseizoen Gravenbol

Geschreven door op 4 april 2020

Het college van burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede heeft een besluit genomen over de Gravenbol. De Gravenbol blijft in elk geval tot 1 juni gesloten voor dagrecreatie. Besluit het kabinet eind april tot verdere verlenging van de maatregelen? Dan kan dat gevolgen hebben voor de datum waarop recreanten terecht kunnen op de Gravenbol.

Het recreatieterrein en het zwemwater zijn gesloten, de toiletruimte blijft dicht. Dit staat met borden aangegeven op het terrein van de Gravenbol. Er komt tot 1 juni geen cateringmogelijkheid op de Gravenbol. Het hondenlosloopgebied blijft wel open. Vissers kunnen nog steeds terecht op het daarvoor bestemde deel van de Gravenbol.

Wethouder Wil Kosterman (recreatie en toerisme) begrijpt dat inwoners teleurgesteld zijn, maar legt het besluit uit: ‘Het is jammer dat corona ook onze recreatiemogelijkheden zo beperkt, maar het is niet anders. Het is echt niet gewenst dat een groot aantal bezoekers samenkomt op de Gravenbol. Dus we moeten even wachten. Ik hoop van harte dat we per 1 juni met elkaar weer heerlijk plezier kunnen maken op de Gravenbol, maar ik vraag u allen nog even geduld te hebben. Houdt u zich alstublieft aan de voorschriften. Blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten als dat nodig is. Ook op warme, zonnige dagen. Alleen samen krijgen we corona onder controle!’


Current track

Title

Artist

Background