Highstreet Jazz & Blues 16-06-2024

Highstreet Jazz & Blues 16-06-2024

Ook op Vaderdag is er Highstreet Jazz & Blues. Uiteraard, want dat is elke zondag. We starten maandag de 17e met de week waarin de astrologische zomer begint en ook met de site van Omroep ZOUT. Die is overigens ook nu al benaderbaar op www.omroepzout.nl.
De 3 omroepen RTV Slotstad, RTV De Bilt en Regio90 hebben daarmee de eerste zichtbare samenwerking gezet.
Nu dus eerst zondag, 16 juni, aflevering 1612. Jos du Floo begint dan Highstreet Jazz en Blues met Doug MacLeod. Daarna Flaming Mudcats, Fred Chapelier, Hans van Lier Band, Ian Hunter, Ina Forsman, Jean-Jacques Milteau, Jim Oblon en Jos eindigt het eerste uur met John Primer. Uiteraard tussendoor ook “de elpee van de maand”. Voor de maand juni de inzending van Kai Strauss. Zijn keuze valt op Albert King, het album New Orleans Heat (1978). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij deze en alle vorige ingezonden langspeelplaten horen. Of koop het prachtige boek waar al die verhalen in staan.
Dan het tweede uur en dat is het jazzuurtje. Ernestine Anderson, Diana Krall, Dinah Washington, Ella Fitzgerald, Dave Brubeck Quartet, Grover Washington Jr. Heather Christine, Milt Buckner en als laatste Lionel Hampton. En uiteraard ook nog drie nummers “uit de koffer van Evert” afkomstig uit de erfenis van Evert Wybenga, de oprichter en starter van Highstreet Jazz & Blues.
Het programma Highstreet Jazz en Blues is al sinds 9 oktober 1993 iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl.
Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad en daarna bij beide zenders nog meerdere malen in de week in de herhaling. Tot slot is het eerste blues uur ook te beluisteren via de site van BluesInWijk.
Voor de blues liefhebbers, Op Regio90 elke zondag van 15.00 tot 17.00 de herhaling van het programma Blues For You van Papa Dik Zorgman.

Reacties

Scroll naar boven