Uncategorized

Partij Aantal stemmen
ChristenUnie-SGP 1819
PvdA 963
VVD 935
Forum voor Democratie 833
CDA 766
GroenLinks 596
D66 365
PVV 237
50Plus 182
Partij voor de Dieren 181
SP 142
Volt Nederland 91
Denk 27
De Groenen 11
vandeRegio & Piratenpartij 7
Jezus Leeft 6

Dit zijn de uitslagen van de Europese Parlementsverkiezingen in de gemeente Wijk bij Duurstede

Burgemeester Frits Naafs heeft zojuist een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer J.T.L. Tukker, woonachtig in Maarn.

De uitreiking heeft plaatsgevonden in het Cultuurhuis, Kerkplein 2 in Doorn.

De heer J.T.L. Tukker heeft zich vanaf 1970 ingezet voor de basketbalsport. Hieronder een opsomming van zijn activiteiten.

coach van een damesteam bij de Basketbalvereniging Cangeroes te Utrecht
oprichter en voorzitter van de Basketbalvereniging Flux te Doorn
trainer en coach van de Rolstoelbasketbalvereniging SC Antilope te Leersum
lid van de Rolstoelbasketbal Commissie van de Nederlandse Invaliden Sportbond (N.I.S.). Betrokkene was ook assistent-coach van het Nederlands rolstoelbasketbalteam
voorzitter van de Basketbalvereniging Velocitas van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) te Breda
lid van de Rolstoelbasketbal Commissie van de Nederlandse Invaliden Sportbond
oprichter en voorzitter van de West European Wheelchair Basketball Tournament, de hedendaagse EuroCup.…

De Tombe van Nellesteijn bestaat 200 jaar. Omdat er nog steeds een grote informatiebehoefte blijkt te zijn is er een nieuwe website aan dit rijksmonument gewijd.

De Tombe van Nellesteijn is een uitkijktoren in neoclassicistische stijl op het hoogste punt van de Donderberg in Leersum, met aan de voet ervan de grafkelder van de familie Van Nellesteijn. In 1818 werd de bouw voltooid, in 1917 werd het twaalfde en laatste familielid bijgezet. Hierna werd de ingang van de grafkelder dichtgemetseld.

Na de Tweede Wereldoorlog worden de rondleidingen door vrijwilligers gedaan. Sinds de opheffing van de VVV in Leersum was niet meer zo duidelijk tot wie de bezoekers zich konden richten voor meer informatie. Dit was de aanleiding voor het maken van de website: contactinformatie bieden aan mensen die de Tombe van Nellesteijn willen bezoeken.…

Wijk bij Duurstede vergrijst. En daardoor krijgen ook steeds meer mensen te maken met dementie. Dan moet er vaak veel geregeld worden. Niet alleen medische zaken, maar ook op het gebied van ondersteuning, welzijn, wonen, etc.
Gelukkig is er veel zorg in Wijk bij Duurstede, die (beginnend) dementerenden en hun mantelzorgers kunnen gebruiken. Alle informatie staat in een handig boekje: ‘Hulp bij dementie in de gemeente Wijk bij Duurstede’. In het gratis boekje staan ook telefoonnummers en (email)adressen van nuttige organisaties.

‘Hulp bij dementie in de gemeente Wijk bij Duurstede’ geeft info waar ieder wat aan heeft

Plaatselijke zorgmedewerkers hebben geholpen met het verzamelen van informatie. Hierdoor sluit de inhoud van het boekje aan op wat inwoners willen weten, als zij te maken krijgen met dementie.

Openbare basisschool De Werkschuit in Wijk bij Duurstede gaat tijdens NLDoet op zaterdag 10 maart flink aan de slag met haar binnentuin. De tuin wordt helemaal opgeknapt om er leerlingen les te geven én om met hen in de tuin aan de slag te gaan. Extra groene vingers zijn die dag van harte welkom.
De tuin rondom de school is inmiddels flink aangepakt. Dankzij een ouder die hovenier is, ziet het er weer tiptop uit, aldus schooldirecteur a.i. Peter Donatz.…

Op zondag 11 óf 18 maart kan iedereen in boswachterij Austerlitz op zoek gaan naar reeën. Het is dan mogelijk om met een ervaren gids van Staatsbosbeheer in de natuur te wandelen.
Het ree wordt nog al eens hert genoemd, maar het is toch echt een andere diersoort. De gids zal de wandelaars o.a. informeren over de verschillen, de sporen die ze achterlaten en de geluiden die de dieren maken.…

De gemeenteraad van Wijk bij Duurstede heeft ingestemd met de invoering van een burgerjury.
Het plan kwam van GroenLinks-raadslid Niek van Staaden. De burgerjury kan bij belangrijke beslissingen de lokale politiek adviseren. Bij grote discussiethema’s mag de burgerjury een “zwaarwegend” advies geven.…


Current track

Title

Artist

Background