Utrechtse Heuvelrug doet voorstel voor verhuur deel gemeentekantoor

Written by on 14 februari 2020

Tijdens de consultatie van inwoners in het kader van de ombuigingen afgelopen jaar kwam de gemeentelijke huisvesting vaak naar voren als mogelijke optie. Ook de gemeenteraad drong aan op onderzoek naar verkoop of verhuur van de panden. Medio vorig jaar meldde Quarijn zich. Dit heeft het college opgepakt als kans om te kijken of de huisvestingskosten van de gemeentelijke organisatie op deze manier omlaag kunnen.
Door een van de panden te verhuren kan op termijn een structurele ombuiging van € 200.000 per jaar worden gerealiseerd. Om deze verhuur mogelijk te maken moeten de andere panden worden verbouwd. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu een voorstel naar de raad gestuurd over de verhuur en de noodzakelijke verbouwing.

Wethouder Gerrit Boonzaaijer: “Wij vinden het als college belangrijk om te luisteren naar de wensen vanuit de samenleving en de raad. Het is inderdaad mogelijk om een deel van het kantoor te verhuren en zo te bezuinigen. Het is ook belangrijk dat onze medewerkers goede flexibele werkplekken hebben. Dit kan onder meer op de 2e verdieping van een deel van het gemeentekantoor, maar hier is nu geen daglicht en zijn geen voorzieningen.”


Current track

Title

Artist

Background