Veenendaalse fijnschilder De Wal toont nieuw werk

Geschreven door op 9 oktober 2018

De Veenendaalse fijnschilder Uilke de Wal exposeert van 15 oktober tot en met 20 november nieuw werk in het Veense gemeentehuis. Ook zijn er eerder geëxposeerde schilderijen te zien. De tentoonstelling met stillevens en landschappen is gratis toegankelijk.

De Veenendaalse schilder Uilke de Wal is vooral bekend door zijn gedetailleerde stillevens, waarvoor hij zich laat inspireren door hedendaagse meesters als Henk Helmantel en Volkert Olij. In deze expositie presenteert De Wal zes nieuwe werken; vijf stillevens en een landschap. Zo is z’n opus magnum, het grote schilderij met de titel ‘Pappotje’, nu voor het eerst in het openbaar te bewonderen. Bij het schilderen van landschappen baseert hij zich op foto’s, waar hij zaken van weglaat of aan toevoegt. Door niet en plein air te werken kost het schilderen van een landschap hem ‘slechts’ enkele dagen, aan een stilleven werkt De Wal gemiddeld twee maanden.

De nieuwe expositie van de Veenendaalse fijnschilder is te zien in het gemeentehuis van Veenendaal, Raadhuisplein 1, 3901 GA Veenendaal. Dat is doordeweeks geopend van 9.00 tot 17.00 en op maandag en donderdag tot 20.00 uur. Meer informatie over Uilke de Wal en zijn werk is te vinden op www.udewal.nl.


Current track

Title

Artist

Background