Waardering Utrechts openbaar vervoer stijgt

Geschreven door op 12 april 2019

De waardering van het openbaar vervoer in de provincie Utrecht stijgt met stip. Dat valt op te maken uit gegeven van de website www.ovklantenbarometer.nl. Reizigers hebben de vervoerders Syntus Utrecht en U-OV over 2018 een hoger rapportcijfer gegeven dan het jaar ervoor. Het rapportcijfer voor Syntus steeg van 7,4 naar 7,6. De waardering van U-OV ging van 7,6 naar 7,7.

Positieve score nieuwe Syntus bussen
Syntus Utrecht verzorgt het openbare streekvervoer in de provincie Utrecht en het stadsvervoer in Amersfoort. Vergeleken met 2017, toen Syntus een moeizame start kende, kan de vervoerder over het afgelopen jaar rekenen op een aanmerkelijk beter rapportcijfer. Reizigers zijn vooral positief over de beschikbare zitplaatsen. De nieuwe bussen van Syntus zorgen ook voor goede rapportcijfers over de ruime inrichting, het geluid, de reissnelheid en de lage instap.

De beoordeling van de klantvriendelijkheid van de Syntus medewerkers is gestegen naar 8,0. Het eindoordeel over vervoerder U-OV die rijdt in en rondom de stad Utrecht is eveneens gestegen en komt uit op een gemiddeld rapportcijfer van 7,7. Reizigers geven U-OV vooral een plus vanwege het gemak bij instappen, de klantvriendelijkheid, rijstijl en reissnelheid. De U-OV tram is, ondanks de storingen van de laatste maanden, net als in 2017 gewaardeerd met een 7,6.

Veiligheid in het openbaar vervoer
De waardering van de beleving van de veiligheid in het Utrechts openbaar vervoer gaat fors omhoog van 8,2 naar 8,6 en komt uit boven het landelijk gemiddelde. De beoordeling van het op tijd rijden is stabiel gebleven voor zowel U-OV (7,3) als Syntus (6,3). Reizigers zijn vergeleken met 2017 minder tevreden over hoe vaak er gereden wordt. Het rapportcijfer over de frequentie van Syntus is 6,9, voor U-OV 7,1. Een verbeterpunt voor U-OV en Syntus is volgens Utrechtse reizigers ook de informatievoorziening wanneer ritten uitvallen of vertraging oplopen.


Current track

Title

Artist

Background