Wethouder Hans Marchal zet de eindsprint in naar de finish van de glasvezelcampagne

Geschreven door op 16 mei 2018

Lars Visscher van Glasvezel buitenaf en wethouder Hans Marchal van Wijk bij Duurstede zetten de eindsprint in naar de finish van de glasvezelcampagne in Kromme Rijnstreek. Met nog ruim een week te gaan, is de spanning te snijden. Wordt de 50 procent behaald of niet? Op dinsdag 22 mei wordt dit duidelijk!

De aanleg van glasvezel in het buitengebied is geen gemakkelijke opgave
Om deze opgave haalbaar te maken, moet minimaal de helft van de bewoners zich hebben aangemeld bij één van de zes dienstaanbieders. Deze staan vermeld op de website www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/kromme-rijnstreek.

Gemerkt wordt dat veel mensen het lastig vinden om te kiezen. Welke provider is de beste keuze voor ondernemers in het buitengebied? Welke provider is het meest geschikt bij meer dan drie televisies in huis? De vergelijkingswebsite www.helloworldglasvezel.nl biedt uitkomst bij het maken van een keuze. Ook de lokale verkopers en ambassadeurs helpen graag. De ambassadeurs organiseren diverse aanmeldavonden verspreid over het gebied. De data van deze informatieavonden en meer informatie zijn te vinden op de website van Glasvezel buitenaf.

Op 22 mei wordt besloten of er daadwerkelijk glasvezel wordt aangelegd in het buitengebied van de Kromme Rijnstreek of niet. Meldt 50 procent van de bewoners zich aan? Dan komt er glasvezel. Is het percentage minder, dan is de kans op een snelle internetverbinding met glasvezel verkeken. Hans Marchal hoopt in ieder geval van harte dat glasvezel er komt: ‘Het levert een zeer belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van het buitengebied. Snel internet is de laatste jaren één van de basisbehoeften geworden.’


Current track
Title
Artist

Background