Wethouder Marchal genomineerd tot Beste Bestuurder kleine gemeente

Geschreven door op 7 januari 2020

Voor het eerst is wethouder Hans Marchal genomineerd voor de Beste Bestuurder van een kleine gemeente. Marchal is één van de drie genomineerde wethouders in zijn categorie.

Samen met Binnenlands Bestuur, een “platform voor ambtenaren en bestuurders”, organiseert onderzoeksbureau Necker van Naem jaarlijks de verkiezing voor Beste Bestuurder van het jaar. Het bureau vroeg alle burgemeesters, wethouders, griffiers, raadsleden, gemeentesecretarissen, Commissarissen van de Koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten om mee te doen aan een online onderzoek. Hans Marchal eindigde in dat onderzoek in de top 3 van Beste Bestuurders van een kleine gemeente. Hij wordt door respondenten omschreven als een daadkrachtig en deskundig bestuurder. Projecten weet hij tot een goed resultaat te brengen en heeft een zeer transparante wijze van besturen. Stemmers waarderen de eerlijkheid en betrouwbaarheid van de Wijkse wethouder.

Landelijk nieuws

Rond de jaarwisseling 2017-2018 haalde Marchal het landelijke nieuws met zijn opvallende vuurwerkbonus, een beloning voor Wijkse jongeren wanneer zij aanzienlijk minder schade zouden aanrichten dan in de voorgaande jaren. De bonusregeling bleek een succes en werd in het opvolgende jaar, wederom succesvol, herhaald. Omdat er in de weken voorafgaand aan de laatste jaarwisseling al de nodige schade was aangericht, besloot de wethouder dit jaar om de bonusregeling op te schorten. De jongeren krijgen eind 2020 een nieuwe kans.

Stemmen

Stemmen is mogelijk tot en met 12 januari om 23:59 via de website van de Beste Bestuurder verkiezing. Op donderdagmiddag 16 januari tijdens het Binnenlands Bestuur event Kompas 2020, zullen de winnaars in de verschillende categorieën bekend worden gemaakt.

Foto: Gemeente Wijk bij Duurstede


Current track

Title

Artist

Background