Wethouder Marchal grijpt naast titel Beste Bestuurder

Geschreven door op 17 januari 2020

Wethouder Hans Marchal van de gemeente Wijk bij Duurstede heeft de verkiezing Beste Bestuurder van een kleine gemeente 2019 niet gewonnen. Die titel ging naar wethouder Te Lindert van de gemeente Aalten. Dit nieuws werd bekend gemaakt tijdens het Nieuwjaarsevent van het vakblad Binnenlands Bestuur in Oss.

Burgemeester Iris Meerts van Wijk bij Duurstede reageert op de uitslag: ‘Het college en de ambtenaren hadden het Hans allemaal enorm gegund om deze verkiezing te winnen. Hij zet zich voor de volle 100% in voor onze gemeente en haar inwoners. Hij wordt door iedereen zeer gewaardeerd vanwege zijn inzet, betrouwbaarheid en resultaatgerichtheid. Op Hans doet niemand vergeefs een beroep.’
En wat vindt Hans Marchal? ‘Ja, ik voelde me erg vereerd dat ik genomineerd werd voor deze verkiezing,’ zegt hij. ‘Dat ervaar ik als prachtig geschenk. Het nieuwe jaar kon niet beter starten voor mij. Mensen zien wat ik doe en hebben hun waardering daarvoor uitgesproken. Ik doe gewoon mijn werk. Dat doe ik graag en met hart en ziel. Dat ik dan niet de winnaar ben, is niet waar het om gaat. Ik bedank allen die op mij hebben gestemd,’ zo besluit de wethouder.


Current track

Title

Artist

Background