Wijkse kermis in coronatijd

Geschreven door op 22 juli 2020

In onze regio waren er de afgelopen week geen nieuwe ziekenhuisopnamen of sterfgevallen. Het landelijke beeld is minder gunstig, corona steekt de kop weer op.

Deze week is het kermis in Wijk bij Duurstede. Onze redacteur ving dinsdag op een terrasje in Wijk bij Duurstede het volgende gesprek op: ‘Het is zoiets als een alpinist die een actieve vulkaan beklimt, daar komen problemen van’. De mijnheer keek uit op de opbouw van de kermisattracties op de Markt in Wijk.

Zijn zorg in begrijpelijk, we kennen de voorbeelden van de lokale uitbraken in Hillegom en Goes. We zagen de beelden van de kermis in Tilburg.

En toch hoeft het helemaal niet zo te lopen. Als we ons met elkaar goed aan de regels houden, kan de kermis een leuk evenement blijken zonder vervelende nasleep. De Wijkse autoriteiten hebben goed nagedacht over hoe het zo veilig mogelijk kan verlopen. Een aantal activiteiten is geschrapt, zoals de vuurwerkshow.

Er is ook voortdurend intensief toezicht op een goed verloop van de kermis. Politie en boa’s zullen de gang van zaken monitoren. Zo is er ook een identificatieplicht bij de kermis. Maar vooral: we hebben het helemaal zelf in de hand. Houdt juist in deze situatie afstand. Respecteer de voorschriften, wees voorzichtig. Zodat kermis 2020 een goede herinnering wordt, een bewijs dat we de coronavijand met elkaar aan kunnen.


Meer om te lezen

Current track

Title

Artist

Background