Zeist neemt principebesluit Almata: Politieacademie naar Den Dolder

Geschreven door op 13 september 2019

De gemeente Zeist is in principe bereid mee te werken aan de plannen van de politie voor het realiseren van een Politieacademie in Almata. De politie heeft haar globale plannen daarvoor aan de gemeente gepresenteerd. Eind september besluit de politie definitief over de aankoop van Almata. Daarna worden de plannen verder uitgewerkt. De gemeente heeft de politie en het Rijksvastgoedbedrijf gevraagd om de bewoners en de bedrijven in de omgeving bij de plannen te betrekken.

De politie heeft te maken met een extra opleidingsvraag voor nieuwe agenten. In Nederland bestaan nu zes plekken voor het opleiden van agenten (Politieacademies). Dit zijn er te weinig en daarom zoekt de politie naar extra ruimte voor de opleiding van agenten. Voor de politie biedt de voormalige jeugdgevangenis en het omliggende terrein van Almata geschikte mogelijkheden voor het realiseren van een nieuwe Politieacademie. De voormalige jeugdgevangenis staat nu leeg en wordt door het Rijksvastgoedbedrijf verkocht.

De gemeente heeft de voorlopige en globale plannen op verzoek van de politie beoordeeld. De functie van de Politieacademie past binnen de maatschappelijke bestemming die geldt voor deze plek. Daarbij is de gemeente positief over het feit dat een leegstaande locatie met een maatschappelijke functie zo opnieuw een maatschappelijke invulling krijgt.


Meer om te lezen

Current track

Title

Artist

Background