Boekpresentatie Mamadag – tot de dementie ons scheidt in Zonnehuis Doorn

Boekpresentatie Mamadag – tot de dementie ons scheidt in Zonnehuis Doorn

Vanaf maandag 16 september, een paar dagen voor Wereld Alzheimerdag, ligt ‘Mamadag – tot de dementie ons scheidt’, geschreven door Maretty van den Mosselaar, in de boekwinkel.
Maretty vertelt in Mamadag hoe zij voor haar moeder zorgde in de laatste jaren van haar leven, die getekend waren door dementie. Hierbij hielp haar jarenlange professionele ervaring als verpleegkundige, contactclown en trainingsacteur. Daarmee is dit boek niet alleen een persoonlijk verhaal van een moeder en dochter, maar biedt het ook handvatten voor iedereen die te maken krijgt met een naaste met dementie. Na de verschijning maakt de auteur Maretty van den Mosselaar een tour door het hele land langs boekwinkels, zorgcentra, Alzheimercafé’s en andere plekken waar zij lezingen en signeersessies verzorgt.

Op zaterdagmiddag 21 september, Wereld Alzheimerdag,  presenteert zij dit prachtige nieuwe boek in het Zonnehuis ( Quarijn)  in Doorn. Op deze middag zal Maretty delen uit haar boek voorlezen en signeren voor geïnteresseerden.

Mamadag wordt uitgegeven door Uitgeverij Toon. Gezien de belangstelling die er nu al is voor Mamadag en razendsnelle stijging van de verkoop in de voorverkoop, verwacht de uitgever dat er voor de winter een tweede druk komt. In deze tijd van vergrijzing, waarin bijna iedereen met dementie te maken krijgt in zijn of haar directe omgeving, zijn we als uitgever trots dat we dit boek op de markt kunnen brengen. We zijn ervan overtuigd dat het helpend is om elkaar blijvend verhalen te vertellen over wat is het om er voor elkaar te zijn in liefdevolle aandacht en zorg.

‘Mamadag is een must voor iedereen die iemand haar/zijn omgeving heeft met (beginnende) dementie en voor iedereen die geïnteresseerd is in deze ziekte.’ aldus Bert van Dijkhuizen, secretaris van Alzheimer West-Friesland.

Bron: Uitgeverij Toon

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven