Drive-thru in Amerongen voor kerstpakketinzameling

Drive-thru in Amerongen voor kerstpakketinzameling

Nog 150 cadeautjes moeten ze inpakken. En nog 70 kerstpakketten samenstellen. Ilse van Cappelle (41) uit Amerongen en haar hulptroepen zijn ook dit jaar weer druk voor hun actie Twinkle Heuvelrug. Het doel: mensen die het kunnen gebruiken rond kerst een lichtpuntje te geven. In de vorm van een persoonlijk kerstpakket vol met cadeautjes en lekkernijen. En alles ingezameld door bewoners en ondernemers op de Heuvelrug. “Vorig jaar hadden we 63 pakketten en dit jaar zijn het er 102, dus er is blijkbaar veel behoefte aan.”

 

 

Op de eettafel liggen tientallen pakjes in vrolijk kerstpakpapier al klaar. “Voor de kinderen pakken we alles in, zodat het echt een cadeautje is.” Samen met vriendin Linda Crezee (46) en schoonzus Miranda Wagensveld (31) is Ilse van Cappelle er al 2 maanden druk mee. Ze startte haar project vorig jaar om gewoon iets voor een ander te kunnen doen. En dat slaat aan. “Mensen vinden het fijn om ook lokaal iets te kunnen bijdragen. Al deze pakketten komen terecht in dorpen op de Heuvelrug. Ze gaan naar gezinnen die het moeilijk hebben, eenzame ouderen, maar ook naar mensen die een moeilijke tijd achter de rug hebben. Eigenlijk iedereen die een lichtpuntje kan gebruiken willen we hiermee verrassen.” Zaterdag 18 december is de laatste inzameldag voor spullen. “We organiseren hier een drive-thru in Amerongen. Mensen kunnen dan hun cadeautjes langsbrengen en krijgen een kop warme chocolademelk en een kerstkransje. Er komt ook een zangeres die kerstliedjes zingt. De dagen erna gaan wij alle pakketten inpakken en rondbrengen.”

Boeken, puzzels, kaarsen, flesjes wijn, een kerststol, zelfgemaakte kunstwerken. Door de hele woonkamer van Ilse staan dozen met spullen die ze kreeg van bewoners van de Heuvelrug. En alles is nieuw. “Vorig jaar had ik niet echt eisen gesteld aan de bijdragen. Zo kwam er ook een oude decoupeerzaag binnen of dozen vol servies van zolder. Dit jaar kiezen we voor mooie, nieuwe spullen. Zodat het echt een cadeautje wordt.”

 

 

Ilse en haar hulptroepen brengen de pakketten persoonlijk bij de mensen thuis. “Dat is soms best confronterend. Je hoort dan aan de deur de verhalen die achter armoede of eenzaamheid schuilen. En dan denk ik weleens: dit is maar een druppel op de gloeiende plaat. Maar achteraf hoor je dan hoe geweldig blij mensen ermee zijn. En daar doe ik het voor.”

18 december is de laatste inzameldag. Iedereen kan die dag nog een bijdrage voor de kerstpakketten inleveren bij De Binder in Leersum of bij de drive-thru (met live muziek) in de Overstraat in Amerongen.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven