Kerstconcerten & Oudejaarsshow Vincent Bijlo in Beauforthuis in Austerlitz

Kerstconcerten & Oudejaarsshow Vincent Bijlo in Beauforthuis in Austerlitz

Kerstnachtconcert
In de nacht van 24 op 25 december een Kerstnachtconcert in het Beauforthuis, ook live te volgen via RTV Slotstad en het Beauforthuis YouTube-kanaal. Op de zoektocht naar signalen van vrede ontdekten we Sefarad: het Spaanse gebied waar in de middeleeuwen Joden en Arabieren vreedzaam en naast elkaar hun cultuur konden beleven. Bert van den Brink neemt ons mee op ontdekkingstocht naar de Sefardische muziek, samen met het La Rosa Ensemble (de Marokkaanse zanger Anass Habib en de Nederlands-Turks-Arabische gitarist en ‘ud-speler Göksel Yilmaz) en neemt de accordeon voor zijn rekening. Eric Vaarzon Morel zoekt de raakvlakken met flamenco. Rondom het concert kaarsjes, kampvuur en glühwein. Tickets voor het concert zijn verkrijgbaar op de website van het Beauforthuis.

Kerstconcert Tweede Kerstdag in Beauforthuis
Op 2de Kerstdag 26 december een klassiek kerstconcert over het verlangen naar reizen, in het Beauforthuis. Vergeet de uitgebreide kerstmaaltijd, deel deze kerstavond met andere muziekliefhebbers en geniet van een avond vol muzikale wanderlust. De jonge pianist Carter Muller neemt je mee op reis langs klassieke meesterwerken van de Hongaarse Franz Liszt en Béla Bartók, de Tsechische Leoš Janáček en de Franse Olivier Messiaen. Na afloop van dit concert is er ruimte om vragen te stellen aan Carter. Tickets voor het concert zijn verkrijgbaar op de website van het Beauforthuis.

Oudejaarsshow Vincent Bijlo
Op 28 en 29 december speelt Vincent Bijlo zijn oudejaarsshow TikTokToerisme in het Beauforthuis. Ken je het fenomeen TikToktoerisme? Wist je dat er dit jaar een rechtszaak is gevoerd rondom een gecremeerde kroket? Hoeveel liter water heeft de politie gebruikt om de demonstranten van de A12 te spuiten? Waarom vielen er dit jaar nog doden door de ramp met de Titanic in 1912? Deze en nog veel meer diepe, existentiële vragen zul je beantwoord horen in de Eindejaars 2023 van Vincent Bijlo & Friends. Tickets voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar op de website van het Beauforthuis.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven