Kraanwater in Doorn besmet met bacterie, advies om water te koken duurt tot woensdagavond

Kraanwater in Doorn besmet met bacterie, advies om water te koken duurt tot woensdagavond

Sinds vrijdag 4 augustus j.l. liet waterbedrijf Vitens weten dat het kraanwater in Doorn is bestemd geraakt. In verband met verontreiniging in het kraanwater krijgen inwoners met in heel Doorn het advies om water minstens 3 minuten te koken voordat ze het drinken. Het advies geldt ook voor kraanwater dat gebruikt wordt in gerechten, bij het tandenpoetsen of als drinkwater voor dieren. Daarmee wordt volgens het waterbedrijf het risico op bacteriën uitgesloten.

Waterbedrijf Vitens meldt dat het water besmet is met enterokokken. Dat zijn bacteriën die maag- en darmklachten kunnen veroorzaken bij mensen met een lage weerstand. De verontreiniging werd bij een reguliere controle aangetroffen. “Dat gebeurt een tiental keren per jaar” laat Vitens weten. 

Vitens heeft inmiddels de maatregelen verlengd tot woensdagavond 9 augustus om 19:00. Eerder werd verwacht dat de problemen met het water dinsdagmiddag rond 17:00 weer opgelost zouden zijn. Ze laten weten dat inwoners van Doorn wel kunnen douchen, in bad gaan en hun wc doorspoelen met het kraanwater.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven