Onrust over man die kinderen aanspreekt in Wijk bij Duurstede

Onrust over man die kinderen aanspreekt in Wijk bij Duurstede

In Wijk bij Duurstede heerst er onrust over een man die kinderen op ‘een bijzondere manier’ aanspreekt op straat. In de Facebook-groep Buurtpreventie Wijk bij Duurstede wordt er veel op de berichten gereageerd.

Burgemeester Iris Meerts schrijft op haar sociale media dat ze op de hoogte is van de onrust onder ouders en kinderen in haar stad. “Er is nog geen sprake van een strafbaar feit. Ook hebben we geen duidelijk signalement van de man.” De burgemeester zegt dat het voor ouders natuurlijk belangrijk is om kinderen te informeren over hoe ze moeten handelen als ze door een dergelijk persoon worden aangesproken.

De politie Midden-Nederland laat via een woordvoerder weten dit soort meldingen altijd zeer serieus te nemen. “Voor ouders is het altijd goed om in gesprek te gaan met je kinderen over wat je in zo’n situatie moet doen. Bijvoorbeeld nooit iets aannemen van een vreemde en niet bij iemand die je niet kent in de auto stappen. En als je twijfelt altijd eerst met iemand bellen die je kunt vertrouwen of hulp vragen aan iemand op straat.”

Het doorgeven van een nieuwe melding kan via 0900-8844 of bij spoed via 112.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven