Artvark Saxophone Quartet in Beauforthuis in Austerlitz

Artvark Saxophone Quartet in Beauforthuis in Austerlitz

Op donderdag 19 september in Jazz Club BEAU (Beauforthuis) saxofoonkwartet Artvark, met neerlands sax-godfather Leo van Oostrom op enkele van zijn historische saxofoons.
Artvark is ongetwijfeld het veelzijdigste saxofoonkwartet van Nederland. Hun album “Mother of Thousand”, geïnspireerd door minimal music (Arvo Pärt) en electronische dansmuziek (Aphex Twin), overrompelt je met een droomwereld van klank en ruimte, hypnotiserende patronen en onvervalste blues. Het gebruik van zeldzame instrumenten uit Leo van Oostrums collectie (o.a. originele antieke Adolphe Sax-saxofoons en zeldzame schuifsaxen) maakt het allemaal nog bijzonderder.

Artvark heeft het imago van het blazerskwartet van alle stof ontdaan. Met gevoel voor avontuur verkennen de mannen de mogelijkheden van de sax, zonder daarbij de traditie uit het oog te verliezen. Zonder stoeltjes en lessenaars brengen zij een repertoire van vernieuwende composities en avontuurlijke grooves. Artvark beweegt, over het podium én dwars door muzikale tradities.

Rolf Delfos – altsax | Bart Wirtz – altsax | Mete Erker – tenorsax | Peter Broekhuizen – baritonsax | Leo van Oostrom – historische saxofoons

Tickets voor het concert zijn verkrijgbaar via de website van het Beauforthuis.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven