3 uur lange jubileum uitzending Heart for Country

3 uur lange jubileum uitzending Heart for Country

Op de laatste dag van het jaar zal Heart for Country voor het eerst in 25 jaar drie uur lang uitzenden in plaats van de gebruikelijke twee uur. Toen Heart for Country in 1996 begon was het nog lang niet zeker dat deze mijlpaal gehaald ging worden. Een korte terugblik op 25 jaar Heart for Country op 31 December van 19.00 tot 22.00 uur.

‘Néééée!’ In hun huis in Veenendaal luistert het trio met ontzetting naar fragmenten uit de eerste aflevering van Heart For Country, het onverwoestbare en immer populaire Country & Bluegrass programma van Heuvelrug Centraal (en later 90FM) dat in 1996 van start ging.

Lachend: ‘Dit is wel heel erg allemaal.’ Na een wat onwennige start groeide ons programma uit tot een internationale hit, in 2015 ontvingen we zelfs een award van Airplay Direct.

Louisa, Nancy en Pede halen nog wat herinneringen op.

Songwriter Richard Mensies

Over de jaren hebben wij echt massa’s artiesten mogen interviewen. Uit binnen en buitenland. Maar ook platenbazen, pluggers, songwriters etc.

Voor ons zijn er veel favorieten bij. Niet allen leverden echter een leuk gesprek op. Vooral met de mensen die van het voorgekauwde pad af wilden met ons, maakten wij hele leuke shows.

We waren diverse keren in Nashville, Het Mekka van Country Music USA.

Samen met bekende en minder bekende mensen waren we backstage in The Grand Ole Opry, de club waar ieder zichzelf respecterend country artiest lid van wil zijn. Maar niet iedereen wordt ervoor uitgenodigd, het is een grote eer.

Chuck Mead (li) en Chris Scruggs van BR549

In Tootsies en in Robert’s Western World de gelegenheden aan Lower Broadway in Downtown Nashville. De laatst genoemde was het  thuishonk van een van Heart for Country’s huisbands, te weten BR549, die in de loop der jaren meermalen zijn geïnterviewd.

 

Ook bij de Fan Fair waar artiesten zichzelf promoten en met fans ‘meet en greeten’. Daar ontmoetten wij o.a. miss Brenda Lee, Kathy Mattea, Clint Black, The Chicks en Charlie Daniels!

Kathy Mattea

We zouden uren kunnen opsommen met wie we allemaal hebben gesproken. In Nederland bekend bij het publiek zijn Waylon, Ilse en nu Ruud Hermans. Ilse de Lange was zelfs een van onze eerste interviews. Natuurlijk lag de focus niet alleen op Amerika en ons thuisland, zo zijn er artiesten te gast geweest uit o.a. Canada, Tsjechië, Engeland, Nieuw Zeeland en zelfs Portugal.

Ashley Roberts & vader

.

 

 

Veel plezier hebben we (nog steeds) met onze eigen Bluegrass Boogiemen voorheen ook bekend als Hillbilly Boogiemen. Muzikale en bijzonder leerzame avonden en vooral entertaining. Momenteel treden zij vaak op met Tim Knol. Zij zijn daarom ook Heart for Country’s tweede huisband.

Arnold Lasseur

We waren bij festivals in Nederland, Duitsland, Frankrijk en USA. Het was een schitterend avontuur.

Ondanks Pede’s herseninfarct eind 2015, Nancy’s zware auto ongeluk eind 2016 en Louisa’s borstkanker hebben zij de 25 jaar volgemaakt. Pede doet de techniek, Louisa verzamelt muziek en Nancy presenteert, een gouden combinatie.

De afgelopen jaren is Heart for Country van haar wat stuntelig begin uitgegroeid naar een professioneel en prijswinnend programma dat ook bij onze zuster omroep Slotstad RTV wordt uitgezonden. De jubileum uitzending op 31 december belooft dan ook een viering van de afgelopen 25 jaar te worden.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven