Festival CrossRoad in Maartenskerk

Festival CrossRoad in Maartenskerk

Op 13 oktober vanaf 14.00 presenteert Vrienden van de Maartenskerk vol trots CrossRoad, een uniek concert met festival-allure: muziek en musici op top-niveau uit verschillende culturen, werelddelen en stijlperioden.

Dè plek hiervoor is natuurlijk onze prachtige Maartenskerk, ooit gebouwd op een kruispunt van wegen. CrossRoad wil het kruispunt zijn waar publiek en musici uit diverse culturele
windstreken elkaar ontmoeten en elkaars verschillen en overeenkomsten zien en horen en waar nieuwe verbanden en verbindingen worden gelegd.

Met betoverende Barok van meester-blokfluiter Heiko ter Schegget naast fascinerende  klanken uit het Midden- en Verre Oosten en bedwelmende Raga’s uit India door Mehmet Polat, Sükrü Kirtis, Lenneke van Staalen en Heiko Dijker.

Met een  klein klassiek liedrecital van Raoul Steffani en Bas Verheijden ‘Europa in Vogelvlucht’, naast een nieuwe piano-compositie van de (Doornse) componist Jacob ter Veldhuis, en met een spetterend en warmbloedig slotakkoord vangitaarvirtuoos Eric Vaarzon Morel, Nederlands ongekroonde koning van de flamenco!

In samenwerking met Stichting SBI zal Ingmar Heytze, voormalig stadsdichter van Utrecht en dit jaar ‘Writer in Residence’ in het Doornse Maarten Maartenshuis (what’s in a name..), poëtisch reflecteren op CrossRoad.

Ook zal op Landgoed Zonheuvel een aantal aanvullende activiteiten plaats vinden die CrossRoad thematisch ondersteunen. Tevens wordt Stichting Buddy to Buddy Heuvelrug betrokken bij de uitwerking van dit cultureel verbindende project.

Na afloop van het programma op 13 oktober worden tijdens de Meet&Greet drankjes en toepasselijke hapjes geserveerd.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Vrienden van de Maartenskerk.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven