Honderden schaatsliefhebbers in Doorn genieten van eerste ijs

Honderden schaatsliefhebbers in Doorn genieten van eerste ijs

Zo’n driehonderd schaatsliefhebbers hebben vanochtend voor het eerst de ijzers ondergebonden in Doorn. De ijsbaan was vanochtend om 08.00 uur voor het eerst dit seizoen open. Schaatsers konden tot vanmiddag 13.00 uur op het achterste rondje en de krabbelbaan terecht.\

Wethouder Karin Oyevaar verrichtte vanochtend de officiële opening. “Er wordt waarschijnlijk alleen vanochtend geschaatst, want de temperatuur gaat weer oplopen”, zei voorzitter Auke Porte vanochtend. “We hebben de grootte van de baan ook een klein beetje moeten aanpassen, maar er kan prima geschaatst worden.” Alleen het achterste gedeelte is dicht omdat daar vaak de zon op staat. “Daar was het asfalt nog te warm, dus dan bevriest het oppervlak te slecht.

Voorbereidingen

In ploegendiensten gingen vrijwilligers vannacht aan de slag om de baan op orde te krijgen. Porte: “Ikzelf heb gisteravond van 8 tot 12 uur gedweild, toen was de temperatuur 2 graden onder nul. Daarna is een ploeg van 12 tot 4 uur ’s nachts gekomen en die hadden te maken met een graad of -3. De laatste ploeg heeft tot en met 7 uur vanochtend gedweild en zij hebben 4 graden vorst gehad, dus we konden gewoon ijs maken. Wij verwachten heel veel drukte, want iedereen staat hier te springen om te gaan schaatsen”, zegt Porte. “Er komen heel veel kinderen, want we hadden de kinderen van de naastgelegen school gisteren al gevraagd om een kijkje te komen nemen en zij zeiden dat ze vandaag zouden komen. Dat is fantastisch, daar doen we het toch voor?”

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven