Kinderen reizen gratis met de bus

Kinderen reizen gratis met de bus

Tijdens de kerstvakantie en in héél 2024 reizen kinderen t/m 11 jaar gratis met de bus en tram in de provincie Utrecht. Dit geldt voor alle bussen van Syntus Utrecht en alle bussen en trams van U-OV.

“Om kinderen laagdrempelig in aanraking te laten komen met het OV mogen ze gratis meereizen”, aldus Sharon Bolhuis, marketeer bij Syntus Utrecht. “Hierdoor is het nog makkelijker en leuker voor ouders, verzorgers en opa’en oma’s om samen met de (klein)kinderen de mooie provincie Utrecht te ontdekken. Al is voor kinderen reizen met de bus vaak al een uitje op zich. Per volwassene mogen er maar liefst 3 kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee. De kinderen hebben dan geen vervoerbewijs nodig. Ze kunnen gewoon instappen, wel zo makkelijk! En natuurlijk reizen de allerkleinsten t/m 3 jaar altijd gratis mee”.

Reizen met het OV is nu nog makkelijker en voordeliger door de komst van OVpay. Dat betekent dat je eenvoudig in- en uitcheckt met je betaalpas, creditcard of mobiel. Je hebt dus geen OV-chipkaart nodig en je hoeft je ook nergens voor aan te melden om van het voordelige saldotarief (betalen per kilometer) gebruik te maken.

Kijk hier voor meer informatie.

Bron: eigen nieuwsgaring

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven