Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug

Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug

50 gratis concerten door 300 musici in 20 monumenten van 5 dorpskernen! De rijzende sterren van het Hera kwartet, schrijver Ewa Maria Wagner, drie regionale (jeugd)symfonieorkesten, kinderconcerten, kamermuziekensembles, singer songwriters en nog veel meer mooie, leuke en swingende muziek! Het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug 2024 vindt plaats op 14 en 15 september tijdens de Open Monumenten Dagen.

Bijzondere concerten op Zaterdag 14 september, 19.30 uur in de Maartenskerk – Doorn Verbonden door verlangen Thema van de Open Monumenten Dagen 2024 is ‘ Routes, Netwerkien en Verbindingen’. Dit concert bestaat uit werken van romantische componisten en verbindt musici, muziek en publiek door de zoektocht naar verlangen kenmerkend voor de Romantiek. Het Muziekfestival werkt sinds een paar jaar samen met de Nederlandse Strijkkwartet Academie om jong talent te presenteren aan het publiek. Dit jaar treedt het Hera kwartet op met strijkkwartetten van Beethoven en Shostakovich. Het Hera kwartet bestaat uit Dasha Serck en Livia Stefani (viool), Marinha Campos (altviool) en Marta Jimenes Rodriguez (cello). Als tweede onderdeel van het concert spelen Rosina Fabius (zang), Amerentia van der Kooij (altviool) en Nobuko Takahashi (piano) Zwei Gesänge van Johannes Brahms. Zondag 15 september, 11.00 uur in Buitenplaats Sparrendaal – Driebergen Das Wohltemperierte Klavier en Hotel Goldberg Erica Roozendaal speelt op accordeon delen uit Das Wohltemperierte Klavier van Bach. Ewa Maria Wagner en Rossi Ovtcharova geven een vertelconcert met muziek van Bach over Ewa’s boek Hotel Goldberg. Na afloop van het concert signeert de schrijfster haar boek.

Zondag 15 september, 13.45 u in De CultuurHoek – Driebergen Kleine Bever en de Echo Een concert voor kinderen van 2 – 6 naar het verhaal van het boek dat zo heet, van de schrijver Alan Macdonald. Het Muziekfestival wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met en tijdens de Open Monumentendagen. Concerten worden gegeven in verschillende opengestelde monumenten in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Door beroepsmusici én door goede amateurmusici in verschillende samenstellingen. Solisten, orkesten, koren en ensembles; van jong tot oud; van klassieke muziek tot de lichtere genres. En geschikt voor publiek van alle leeftijden! Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Bron: Eigen nieuwsgaring

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven